19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Reuters: Viktor Orban reia, în România, atacurile la adresa UE: „Respinge moştenirea creştină şi desfăşoară o ofensivă LGBTQ”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat la Tuşnad, şi-a reluat sâmbătă atacurile la adresa Uniunii Europene pentru că desfăşoară ceea ce el a numit o „ofensivă LGBTQ”, relatează Reuters.

În discursul susţinut în România, Viktor Orban – un critic de lungă durată al Bruxelles-ului – a mai spus că speră ca alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor să consolideze guvernele din cadrul blocului european care resping „federalismul” reprezentat de Germania şi Franţa.

Aflat la putere din 2010, Orban a adoptat în 2021 o lege care interzice utilizarea în şcoli a materialelor considerate ca promovând homosexualitatea şi schimbarea de gen. El a invocat necesitatea de a proteja copiii de „propaganda LGBTQ” şi a escaladat astfel o dispută cu UE. De asemenea, el a intrat în conflict cu Bruxelles-ul şi în legătură cu alte probleme, inclusiv pe tema statului de drept şi a măsurilor luate în legătură mass-media şi sistemul judiciar din Ungaria.

UE „fie este un imperiu, fie este formată din naţiuni (individuale). Nu ar trebui să ne facem iluzii: federaliştii încearcă să ne îndepărteze”, a declarat Orban. „Nu au ascuns că au vrut o schimbare de guvern (în 2022) în Ungaria”, a spus Orban, adăugând că acelaşi lucru este valabil acum şi pentru Polonia.

Polonia are alegeri parlamentare în această toamnă, iafr partidul conservator Lege şi Justiţie (PiS) va încerca să obţină un al treilea mandat la guvernare. Varşovia a adoptat multe politici care se potrivesc cu cele ale lui Orban şi ambele ţări sunt blocate într-o dispută cu Bruxelles-ul pe tema statului de drept, ceea ce a dus la suspendarea anumitor fonduri UE, notează Reuters.

Orban a mai declarat că echilibrul între federalişti şi statele care nu sunt dispuse să cedeze mai multe puteri Bruxelles-ului a fost perturbat atunci când Marea Britanie a părăsit blocul comunitar, iar acum doar Varşovia şi Budapesta „îşi menţin poziţia (antifederalistă)”.

Între timp, Orban şi-a intensificat retorica anti-LGBT pe măsură ce problemele economice ale Ungariei s-au agravat, inflaţia anuală depăşind 25% în primul trimestru. „UE respinge moştenirea creştină, realizează o înlocuire a populaţiei sale prin migraţie şi desfăşoară o ofensivă LGBTQ”, a declarat el sâmbătă la Tuşnad.

Related posts

Polițiștii cer salarii cu 30% mai mari și alte privilegii. Amenință cu grevă generală

econtext

România scapă de caniculă. Cum va fi vremea la început de septembrie. Prognoza meteo ANM

econtext

Prognoza meteo, 9 aprilie. Temperaturi ieșite din comun și astăzi. Cât mai ține căldura neobișnuită

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix