17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Robert Negoiță a anunțat luni, 26 iunie 2023, că a fost deschisă platforma de înscrieri online la grădinițele de vară

După aglomerația din săptămâna trecută, când părinții din Sectorul 3 s-au înghesuit să își înscrie copiii la grădinițele de vară, primarul Robert Negoiță a anunțat luni, 26 iunie 2023, deschiderea platformei de înscrieri online. El a informat că platforma există de peste 7 ani, dar nu a fost funcțională până acum.

În săptămâna trecută, sute de părinți din Sectorul 3 au stat în cozi, chiar și pe timp de noapte, pentru a reuși să își înscrie copiii la grădinițele de vară. După această situație, primarul Sectorului 3 le transmite următorul mesaj cetățenilor:

Metodologia de înscriere s-a stabilit și se derulează prin unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar. Da, ne-am fi dorit să fi fost online, așa cum făceam când ne ocupam noi de creșe, însă decizia și organizarea sunt la unitățile de învățământ.

Primarul Sectorului 3 a anunțat luni, 26 iunie, că platforma de înscrieri pentru grădinițele de vară din zona administrată de sector este funcțională. Aceasta a fost lansată la ora 13:00, astfel încât părinții nu vor mai fi nevoiți să stea la cozi lungi.

Robert Negoiță a menționat că a aflat din presă că Primăria poate prelua înregistrările pentru înscrierile la grădinițele de vară. Pe lângă redeschiderea platformei online, primarul a anunțat că numărul locurilor disponibile în grădinițele de vară va fi suplimentat. În prezent, se va ajunge la un total de 3.000 de locuri. În cazul în care cererile depășesc acest număr, edilul a precizat că este pregătit să facă și mai multe suplimentări pentru a satisface toate solicitările.

De asemenea, primarul a informat că vor fi acceptate și cereri din partea părinților care nu locuiesc în Sectorul 3.

Se suplimentează până la 3.000 de locuri. Dacă locurile se vor ocupa și vor fi necesare mai multe, se vor suplimenta încă odată.
Vor fi deschide câte creșe și grădinițe este nevoie pentru a satisface orice solicitare, chiar și din afara Sectorului 3.

De asemenea, părinții care și-au înscris deja copiii la grădinițele de vară au posibilitatea de a opta pentru relocare.

Cei care s-au înscris și au fost admiși la anumite unități de învățământ, pentru că nu era deschise unitățile pe care le-ar fi preferat, se pot reloca. Cei care sunt deja înscriși într-o unitate de învățământ vor avea prioritate la înscriere.

În privința numărului educatorilor care vor lucra în perioada verii, Negoiță nu a furnizat o cifră exactă.

Vor lucra, și o spun cu speranță, câți educatori este nevoie.

Cei care aleg să lucreze în perioada de vară vor primi salariul normal, precum și un bonus de 250 de lei pe zi, oferit de PS3. Pe platforma inaugurată astăzi de administrația publică, sunt precizate documentele necesare pentru înscrierea copiilor. Iată lista acestor documente:

  1. Copie a certificatului de naștere al copilului
  2. Copie a buletinului de identitate al părinților
  3. Adeverințe de salariat pentru ambii părinți (sau pentru părintele din cazul familiilor monoparentale)
  4. Adeverință eliberată de unitatea de învățământ frecventată în anul școlar 2022-2023
  5. Copii ale hotărârilor judecătorești prin care sunt reglementate drepturile părinților și ale copilului (unde este cazul)
  6. Procură notarială de reprezentare a minorului (în cazul reprezentantului legal)
  7. Copie a fișei medicale și documente medicale în cazul intoleranțelor/alergiilor alimentare.

Platforma pentru înscrieri poate fi găsită AICI.

Related posts

ANM. Vremea până la final de noiembrie: Toamna continuă cu temperaturi de vară, dar vin ploile

econtext

Vremea azi, 6 iulie. Instabilitate termică în cea mai mare parte a țării. Se anunță ploi torențiale

econtext

A fost ales câștigătorul licitației pentru elaborarea documentației necesare realizării Drumului Radial 10

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More