19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Roberta Metsola s-a simțit „frustrată” când a dat pașaportul la intrarea în România:”E discriminare”

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a declarat că s-a simțit „frustrată” când a dat pașaportul la intrarea în România, menționând că faptul că încă țara nu e în spațiul Schengen „este o discriminare”.

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a afirmat că, la sosirea în România, a dat paşaportul pentru control, simţind o frustrare prin care trece fiecare român, deoarece ţara noastră nu este în Schengen.

Roberta Metsola s-a simțit „frustrată” când a dat pașaportul la intrarea în România:”E discriminare”
Metsola susţine că este o discriminare, iar România a fost ţinută ostatic timp de mulţi ani. Roberta Metsola a fost întrebat, miercuri, la Antena 3, ce poate face România pentru a intra în Schengen.

“În primul rând, împărtăşesc această frustrare. Am aterizat aseară târziu şi, când am dat paşaportul la sosire, mi-am amintit că aceasta este o preocupare şi o frustrare prin care fiecare cetăţean român, în fiecare zi, trebuie să treacă.

Este o discriminare, dacă pot să o spun foarte direct, după atâţia ani de la aderarea din 2007.

Din 2011, instituţiile, inclusiv Parlamentul European, au stabilit că România a îndeplinit toate condiţiile şi atunci, aş putea spune, această ţară a fost ţinută ostatică timp de mulţi, mulţi ani până când sperăm că vom începe să vedem următorul pas, la sfârşitul acestei luni, pe 31 martie, cu ceea ce revine de drept ţărilor dumneavoastră.

Mesajul meu pentru cetăţenii români este acesta: noi am fost alături de voi, ca Parlament European, încă de la început, vom continua să cerem accesul deplin la ceea ce vă este de drept. Pentru că dacă nu aveţi acces deplin la ceea ce este dreptul vostru, Uniunea Europeană nu îşi face treaba suficient de bine”, a declarat Roberta Metsola, potrivit News.ro.

Ea a fost întrebată dacă este posibil să convingă Austria în aceste zile la congresul PPE de la Bucureşti.

“Sunt foarte încrezătoare, să spunem prudent de încrezătoare că am ajuns în sfârşit în acel punct în care toate ţările vor spune da României şi Bulgariei. Am încredere în preşedinţia belgiană care se ocupă în prezent de negocieri.

De aceea este bine că suntem cu toţii la Bucureşti împreună pentru a discuta despre ceea ce contează pentru cetăţenii noştri. Ideea este să nu vorbim de la Bruxelles despre ceea ce este important la Bucureşti, ci este important să vorbim la Bucureşti ce este important pentru toţi românii”, a explicat preşedintele Parlamentului European.

Related posts

Nicușor Dan spune că va cere votul simpatizanților PNL, chiar dacă partidul a refuzat să îl sprijine: Ca să nu revină administrația PSD

econtext

În incendiul de la Ferma Dacilor au fost şapte morţi, copii arşi de vii şi niciun răspuns

econtext

Weekendul acesta va avea loc evenimentul „Străzi deschise – București Promenadă Urbană”, în Sectorul 6 al Capitalei

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix