16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România a bătut Laponia la frig. Câte zile de ger vom mai avea de îndurat

Temperaturile din România au fost mai scăzute decât cele din Laponia. Meteorologii anunţă că cel puțin până la mijlocul acestei luni vom avea parte de vreme geroasă.

Temperaturile din România au fost mai scăzute decât cele din Laponia. Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat că la Rovaniemi, în Laponia, au fost 3 grade cu plus după amiază, în Brașov, de exemplu, au fost minus 3 grade.

Temperaturile scăzute din România vor continua

Meteorologii au anunţat că noaptea trecută a fost cea mai friguroasă din această iarnă. Minimele au ajuns la minus 19 grade. Temperaturile din România, mai scăzute decât cele din Laponia. Până când vremea va continua să fie geroasă.

Elena Mateescu: „Este o situație normală pentru data din calendar. Ce este semnificativ este schimbul de la o masă de aer cald la o masă de aer foarte rece. Masa de aer cald a dominat în luna decembrie și chiar până în 7 ianuarie în țara noastră, astfel că de la temperaturi de plus 17-20 de grade Celsius am trecut la temperaturi cu mult minus, până la minus 19 grade în această dimineață la Negrești, fiind cea mai rece noapte din această iarnă, cu minus 6-8 grade în Capitală.

România

Vremea rece va fi în continuare de interes, în special în zona estică, centrală și nordică a țării, pentru că urmează încă o noapte cu vreme geroasă, cu minime între minus 14-15 grade. Chiar și în cursul zilei, în bună parte din țară temperaturile sunt sub zero grade”, a explicat directorul ANM.

Sfârșitul de săptămână vine din nou temperaturi în scădere

Elena Mateescu a mai anunţat faptul că gerul va continua în ţara noastră. Temperaturile scăzute se vor resimţi şi duminică dimineața. Mai exact, se vor înregistra temperaturi de minus 12-15 grade.

„Vorbim în continuare de o vreme rece mâine, cu maxime între minus 4 grade și cel mult 5-6 grade în sud. Minimele în noaptea de joi spre vineri rămân negative, între minus 11 grade și minus 1 grad, dar în depresiuni vor putea fi mai coborâte. Este posibil să mai consemnăm și ninsori slabe, în special în partea de nord, centru și est a țării, dar și rafale de vânt pe creste. Sfârșitul de săptămână va aduce din nou temperaturi în scădere, cu minime care vor coborî sâmbătă dimineață până la minus 13-16 grade, iar duminică dimineața minus 12-15 grade.

România

Temperaturile din România: Ne aflăm în perioada favorabilă producerii unor astfel de episoade. Ceea ce trebuie să luăm în considerare sunt diferențele mari între perioadele calde urmate de răciri bruște. Cel puțin până la mijlocul acestei luni vom vorbi de nopți și dimineți foarte reci și maxime diurne care în bună parte din țară vor rămâne la valori negative. Spre sfârșitul săptămânii viitoare este însă posibil să consemnăm chiar temperaturi de 9-10 grade în zona de sud-est a țării”, a concluzionat directorul ANM.

Related posts

Cristian Popescu Piedone, în vizorul Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese / Ce i se impută primarului Sectorului 5

econtext

Se refac locurile de joacă, a aleile și spațiul verde din curțile grădinițelor din Sectorul 6 al Capitalei

econtext

Regatul Unit sporește sprijinul militar pentru România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix