26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Romania, centru militar al SUA. Se construiește autostrada ce conectează Marea Neagră cu Mediterana

Romania, aliatul nr.1 al SUA în Europa de Est. Apără Odesa și unește bazele militare americane din Balcani. Strategii militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar dezvăluie că România, prin poziția sa strategică, a devenit aliatul principal al SUA împotriva Rusiei.

Romania, aliatul nr.1 al SUA în Europa de Est. Apără Odesa și unește bazele militare americane din Balcani.
Strategii militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar dezvăluie, citând ca sursă sote-ul TheLeagueOfGentlemen, spun că România devine un mare hub logistic al NATO sub acoperirea măririi capacității de transport pentru cerealele Ucrainei.

Romania

Romania, centru logistic al SUA. Se construiește autostrada ce conectează Marea Neagră cu Mediterana
TheLeagueOfGentlemen au indicat recent că România, Bulgaria și Grecia lucrează la un proiect care este conceput pentru a conecta Marea Neagră de Mediterana.

Autostrada Constanța-Alexandroupolis, care strabate teritoriul bulgar, ar trebui sa fie gata in 5 ani. Potrivit analiștilor militari ruși, în viitor, autostrada ar putea fi folosită și pentru a îmbunătăți comunicațiile dintre bazele militare americane din Balcani.

Inițiativa este extinsă până la granița cu Ucraina, ceea ce înseamnă că autostrada va putea asigura ieșirea produselor agricole din Ucraina către porturile românești și grecești.

Portul Alexandroupolis este foarte important strategic pentru americani, deoarece poate elimina blocajele logistice din est și astfel, prin Bulgaria și România, se asigură un transfer de forțe către nord, până la granițele Ucrainei și Republicii Moldova.

„Este clar că americanii vor continua să-l transforme într-un centru dinamic al operațiunilor militare”, scrie Telegram/Rybar.

Potrivit rușilor, România construiește rapid un drum de la granița cu Ucraina până la portul Constanța, numit „Autostrada Moldovei”, de 450 km, ocolind Polonia, Ungaria și Slovacia, ce va finalizat până la sfârșitul acestui an.

Noul drum oferă Ucrainei acces la porturile românești, iar rușii notează că pe acest traseu vor fi transportate cereale din Ucraina și arme de la partenerii NATO.

„România devine cu adevărat un bastion al SUA în regiune. În primul rând, atrage în mod activ Moldova și este pe cale să o absoarbă complet, iar în al doilea rând, devine principalul partener strategic pentru păstrarea teritoriilor de coastă ale Ucrainei, în primul rând Odesa”, scrie canalul Telegram/Rybar.

„Așa că anul acesta România va deveni noua Polonie pentru Statele Unite – adică principalul instrument de sprijin direct pentru Ucraina. Au cereri mai mici și nu atât de multă ambiție”, concluzionează analiștii ruși.

Related posts

România, asalt pentru Schengen: Decuplarea de Bulgaria și amenințări cu tribunalul pentru Austria

econtext

Pensii 2023. Anunţ de ultimă oră pentru 5 milioane de români. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor de la 1 septembrie 2023

econtext

Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix