33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Romania detine ultimele ecosisteme 100% naturale din Europa. Dar vezi cum avem grija de ele

Tara noastra este pe primul loc in Europa din punct de vedere al biodiversitatii si detine ultimele ultimele ecosisteme 100% naturale de pe continent, a declarat, joi, Camelia Sucu, ambasador onorific al Ariilor Protejate si Parcurilor Naturale din Romania.

„Ariile protejate reprezinta o valoare inestimabila, nu doar pentru tara noastra, ci si pentru Europa. Romania se afla pe primul loc in Europa ca valoare a diversitatii biologice. Detine ultimele ecosisteme 100% naturale de pe continent. Asta si datorita celor 28 de parcuri naturale si nationale ale caror administratii fac eforturi substantiale ca in mijlocul unor probleme care se numesc criza economica sa reuseasca sa sustina si sa conserve acest tezaur exceptional”, a spus Sucu.

Potrivit datelor oficiale ale Regiei Nationale a Padurilor (RNP – Romsilva), la ora actuala, in Romania, padurile ocupa 26.7% din suprafata tarii, sub media europeana, de 32%.

Arii protejate si parcuri nationale

In acelasi timp, ariile naturale protejate din Romania, incluse in Legea nr.5/2000, se intind pe circa 1,23 milioane de hectare, echivalentul a 5,18% din suprafata totala a tarii.

Primul parc national a fost infiintat in Romania in anul 1935. Este vorba despre Parcul National Retezat. La ora actuala, avem 13 parcuri nationale, 14 parcuri naturale si Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.

Dintre acestea, 12 parcuri nationale si 10 parcuri naturale sunt administrate de catre Romsilva.

In ciuda acestor comori naturale, mii de hectare dispar anual din aceste zone

https://econtext.ro/industrie/mediu/romania-detine-ultimele-ecosisteme-100-naturale-din-europa-dar-vezi-cum-avem-grija-de-ele.html

Related posts

Oficiali occidentali: Prigojin a vrut să-i captureze pe Șoigu și pe generalul Gherasimov. De ce nu l-a eliminat Putin

econtext

De ziua Flotei Mării Negre a Rusiei, Ucraina a distrus cu Storm Shadow o bază secretă din Crimeea

econtext

Mircea Geoană a ajutat la prevenirea unui război. Dezvăluirile unui fost șef NATO

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix