26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România intră în Schengen, în martie, pe maritim și aerian. Cozile și controalele la graniță rămân

România intră în Schengen, în martie, pe maritim și aerian. Cozile și controalele la graniță rămân. Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic, împreună cu ministerele omologe.

România intră în Schengen, în martie, pe maritim și aerian. Cozile și controalele la graniță rămân. Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic, împreună cu ministerele omologe, din Austria și Bulgaria.

Este vorba despre extinderea Spațiului Schengen, cu România și Bulgaria, și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria, la frontierele aeriene și maritime, începând cu luna martie 2024.

România intră în Schengen, în martie, pe maritim și aerian

Anul viitor, urmează aplicarea acquisului comunitar „la frontierele terestre, în strânsă legătură cu măsurile compensatorii, privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin”, anunţă MAI.

Pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie, anunţă ministerul, au avut loc discuții, pe canale diplomatice, între ministerele de Interne, ministerele de Externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului, care să încorporeze juridic respectivul acord politic.

„Aceste discuții vor continua mâine, 28 decembrie 2023”, spune MAI.

„Materializarea acordului politic într-o decizie presupune acordul tuturor Statelor Membre UE, demers procedural care se va continua și mâine, 28 decembrie 2023.

Ministerul Afacerilor Interne mulțumește Președintelui României, Primului Ministru și Ministerului Afacerilor Externe, inclusiv Misiunii Permanente de la Bruxelles, pentru suportul acordat pe parcursul negocierilor desfășurate în ultimele 5 luni.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne mulțumește Comisiei Europene și Președinției spaniole, precum și MAI Austria și MAI Bulgaria pentru discuțiile constructive care au degajat acordul politic din 23 decembrie pentru accesul României și Bulgariei în Spațiul Schengen.

Ministerul Afacerilor Interne va rămâne deplin angajat alături de Președintele României, Primul – Ministru și Ministerul Afacerilor Externe în continuarea eforturilor diplomatice până la materializarea procesului printr-o decizie”, informează MAI.

Related posts

O mașină a căzut în Dâmbovița în zona Curţii de Apel Bucureşti. Șoferul a fost transportat la spital

econtext

Volodimir Zelenski va vizita România, spune premierul Ucrainei, fără a da mai multe detalii

econtext

O nouă zonă de recreere și odihnă va fi amenajată în Sectorul 2, la intersecția străzilor Mihai Bravu și Chiristigiilor

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix