19.8 C
București
13 aprilie 2024
econtext.ro
Uncategorized

România s-a zguduit din nou! Avalanșă de cutremure în ultimele 24 ore!

Cutremure în lanț în România, în aceeași zonă nou identificată de seismologi, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, conform realitatea.net.

INFP transmite că un nou cutremur a avut loc, marți, în zona seismică Oltenia. Este al doilea produs astăzi și vine după seria de patru cutremure de luni, dintre care cel mai puternic a avut magnitudine 4,9, fiind cea mai mare înregistrată în acest an în această regiune.

În ziua de 21 Martie 2023, la ora 10:17:41 (ora locală a României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.7, la adâncimea de 15km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16km NV de Targu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Ramnicu Valcea.

Este al doilea seism produs marți în aceeași zonă a Olteniei. Potrivit INFP, în primele ore ale zilei de marți, s-a produs un prim cutremur de magnitudine 2,5.

În ziua de 21 Martie 2023 la ora 01:34:08 (ora locală a României) s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.5, la adâncimea de 18km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 16km NV de Targu Jiu, 67km S de Hunedoara, 73km NE de Drobeta-Turnu Severin, 81km S de Deva, 93km V de Ramnicu Valcea.

Cele două seisme vin după seria celor de luni. Din cele 4 cutremure raportate de INFP pe 20 martie 2023, cel mai puternic a avut magnitudinea de 4,9 și s-a produs la ora 16:02, la o adâncime destul de mică, de 15 km. Oamenii din Târgu Jiu s-au speriat, iar imagini cu elevi evacuați din școală au fost publicate deja pe rețelele de socializare. Mișcarea seismică a durat puțin peste 20 de secunde, iar traficul a fost blocat zeci de minute, pentru că părinții au fugit să-și ia copiii de la cursuri de teamă că urmează noi replici puternice.

Și în alte regiuni, în afara zonei seismice din jurul Tîrgu Jiu, au fost semnalate mișcări puternice.

Related posts

Cum ne gaseste benzina la inceput de an? In Ungaria s-a ieftinit cu 10%. Topul statelor europene dupa pretul la benzina din ultimele luni

Asaftei Bogdan

Se intorc oltenii si moldovenii acasa din strainatate? IATA in ce judete isi construiesc romanii tot mai multe locuinte

Asaftei Bogdan

HARTA ROMANILOR INGENUNCHEATI de restantele la credite. Restantele au crescut de zeci de ori in unele judete. Vezi care sunt judetele disperate

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More