17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România și Republica Moldova, luate în calcul de către Rusia de a fi atacate: Bombardarea lor este necesară

Un apropiat și susținător al liderului rus Vladimir Putin a făcut o declarație șoc la adresa României. Potrivit politologului rus, nu Polonia ar trebui să fie ținta Rusiei ci România, pentru că a devenit prea arogantă.

Un cunoscut propagandist rus și aliat al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, a făcut recent declarații șocante la televiziunea de stat a Rusiei. El a sugerat că ar fi o idee bună ca Rusia să nu bombardeze Polonia, ci România.

Este vorba despre Dmitri Gennadievich Evstafiev, care lucrează ca profesor la Institutul de Media al Facultății de Industrii Creative din cadrul Universității Naționale de Cercetare – Școala Superioară de Economie din Moscova. El este specializat în securitatea națională a Rusiei și în politica militară și externă a SUA.

România a devenit prea arogantă și trebuie bombardată

Într-o apariție televizată, Dmitri Evstafiev, cunoscut pentru pozițiile sale pro-Putin, a sugerat că Rusia ar trebui să bombardeze România, nu Polonia, acuzând românii de aroganță.

„Bombardarea este necesară. Oricum, încep să fiu tot mai mult de acord cu Vladimir Rudolfovich (Solovyov). Nu aș bombarda Polonia chiar acum. Încă nu am negociat cu ei.

În schimb, i-aș lovi pe români. Dar știți de ce? Au devenit tot mai aroganți. Este clar că românii au început să fie aroganți. Așa că i-aș pune pe români, în locul lor (n.r. al polonezilor).

Gaza este bombardată în prezent. Spre deosebire de Gaza, aș lovi cu atenție câteva baze militare românești prin care sunt trimise ajutoare militare, muniție și toate celelalte”, a declarat Dmitri Gennadievich Evstafiev, un politolog rus specializat în securitatea națională a Rusiei, politica militară și externă a SUA, precum și în probleme regionale de neproliferare nucleară.

Evstafiev a fost recent adăugat pe lista de sancțiuni a autorităților din Letonia pentru „sprijinirea atrocităților comise de regimul de la Kremlin” și are interdicție de intrare în această țară. De asemenea, a fost inclus de Fundația Anticorupție pe lista oficialilor corupți, cu propuneri de a impune sancțiuni internaționale împotriva sa.

Republica Moldova e și ea în atenția Moscovei

Amintim că, nici Republica Moldova n-a scăpat de avertizările venite din Rusia. Recent, secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, spunea că Republica Moldova „a luat-o pe calea renunţării la suveranitate şi riscă să devină o nouă victimă a politicii coloniale occidentale”.

Secretarul Consiliului de Securitate rus a mai declarat că politicile „distructive” ale SUA şi ale aliaţilor lor sporesc riscul ca armele nucleare, chimice sau biologice să fie folosite.

„Riscul ca armele nucleare, chimice şi biologice să fie folosite creşte. Regimul internaţional de control al armelor a fost subminat”, a atenţionat Patruşev.

Related posts

Prigojin e tot în slujba lui Putin. Câștigă zeci de milioane de dolari din contracte guvernamentale

econtext

Femeie mușcată de un câine scăpat dintr-o curte, în sectorul 1 al Capitalei. Proprietarul animalului a fost amendat

econtext

Misiune deasupra României. Avioane de spionaj escortate de Eurofighter patrulează Gurile Dunării

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More