19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

România, ținta propagandei lui Putin. Zaharova s-a trezit vorbind despre economie

România a ajuns subiect de interes pentru propaganda Rusiei. Maria Zaharova i-a criticat pe aleșii de la guvernare, precizând că nu au luat măsuri pentru a-i proteja pe fermierii români.

România, criticată de Maria Zaharova

Fermierii din româna au devenit subiect pentru propaganda Moscovei împotriva Ucrainei, precum și a Uniunii Europene. Miercuri, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a adus în discuție nemulțumirile agricultorilor români legate de produsele din Ucraina.

Ea a afirmat că nu este „deloc surprinzător” faptul că guvernul român nu a luat nicio măsură pentru a proteja interesele fermierilor. Mai mult, aceasta a subliniat că aleșii români au preferat să nu se opună directivelor UE, care susține regimul de la Kiev.

România

„Acest lucru nu este surprinzător. Se ştie de mult timp că actualele autorităţi române preferă să nu contrazică Bruxelles-ul, care este hotărât să ajute regimul de la Kiev în vânzarea produselor ucrainene. De fapt, acţionează în detrimentul intereselor naţionale”, a spus purtătoarea de cuvânt.

Motiv de îngrijorare

Maria Zaharova a continuat valul de critici la adresa României, menționând că abordarea aleșilor „le va juca mai devreme sau mai târziu o festă crudă”, fără a oferi alte detalii.

„Nu există nicio îndoială că această abordare le va juca mai devreme sau mai târziu o festă crudă”, a adăugat reprezentanta Ministerului rus de Externe.

Maria Zaharova, despre produsele ucrainene care ajung în România
Purtătoarea de cuvânt a subliniat că țara noastră a devenit o destinație cheie pentru tranzitul produselor ucrainene. De altfel, aceasta a menționat că acest acord a dus la invadarea pieței românești.

„Datorită poziţiei sale geografice şi a conjuncturii actuale, România a devenit în ultimii ani una dintre destinaţiile cheie pentru tranzitul şi comercializarea produselor agricole din Ucraina. Acest lucru a dus la saturarea pieţei locale cu produse alimentare mai ieftine şi adesea de calitate inferioară”, a mai spus Zaharova.

Totodată, reprezentanta Ministerului rus de Externe a amintit și de protestele de amploare ale fermierilor.

România

Protestul fermierilor. Sursa foto: Facebook

Cu toate acestea, guvernul român nu a luat nicio măsură clară pentru a proteja interesele agricultorilor săi”, a încheiat aceasta.

Related posts

S-a aflat cine a aruncat în aer depozite de arme din Cehia. Rolul lui Vladimir Putin

econtext

Forțele SUA și Marii Britanii, gata de război cu navele trimise de Iran în Marea Roșie

econtext

Ungaria nu permite Uniunii Europene să aloce bani pentru achiziționarea de arme pentru Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix