33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea aeriană a Ucrainei

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei. Peste 12 țări NATO sprijină și intenționează să se alăture inițiativei germane de a achiziționa sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina.

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei. Țările care susțin inițiativa germană cu pachete financiare includ Belgia, Danemarca, Olanda, Norvegia și Canada.

Fondurile vor fi utilizate pentru achiziționarea sistemelor de apărare aeriană necesare Ucrainei, precum și a echipamentelor, radarelor și rachetelor aferente.

România va finanța direct rachete și echipamente de sprijin pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei

O altă categorie de țări care s-au alăturat inițiativei, și anume Statele Unite, Regatul Unit, Franța, Spania, România, Belgia și Lituania, vor finanța direct rachete și alte echipamente de sprijin.

Țări precum Statele Unite, Franța și Regatul Unit transferă diferite tipuri de rachete antiaeriene în Ucraina pentru a sprijini capacitățile de apărare ale țării.

În plus, Letonia ia în considerare aderarea la inițiativa germană de apărare aeriană, a anunțat Ministerul german al Apărării pe X.

Inițiativa Germană de Apărare Aeriană a fost creată pentru a căuta și cumpăra sisteme de apărare aeriană și rachete adecvate pentru acestea.

În prezent, Germania are unele dificultăți în alocarea unui pachet financiar suplimentar pentru Ucraina pentru 2025.

Militarnyi a raportat anterior că guvernul german caută fonduri suplimentare pentru a spori sprijinul militar pentru Ucraina în 2024.

Potrivit Bild, din cele 7,1 miliarde de euro de ajutor alocate Ucrainei în 2024, cea mai mare parte a fost deja distribuită.

Related posts

Dezvăluiri în premieră despre relația dintre Andreea Marin și Ștefan Bănică Jr! „aş vrea să ştie lumea cât de ipocrit este”

Popescu Dan Cristian

Cine este preotul care s-a sinucis la metrou și ce l-a determiant să se arunce în fața trenului

econtext

Vești proaste pentru români. Prețul motorinei și al benzinei se scumpește din nou

Axinte Dan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix