10.6 C
București
23 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România va găzdui peste 200 de cetățeni ucraineni evacuați din Israel

România va găzdui cetățenii ucraineni evacuați din Israel. Numărul acestora se ridică la 207 persoane, dintre care 63 sunt copii.

Potrivit Departamentului pentru Situații de urgență (DSU), la solicitarea Ambasadei Ucrainei în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Imigrări și al reprezentanței din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), a asigurat preluarea cetățenilor ucraineni evacuați din Israel.

Pe data de 16 octombrie, un alt transport de cetățeni ucraineni este programat să sosească pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca. Echipele medicale SMURD vor furniza asistență medicală specializată acestor persoane. În plus, autoritățile române vor oferi spații temporare de cazare pentru cei evacuați.

Toată această misiune umanitară este bine coordonată sub conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). Acesta menține legătura cu reprezentanții Ambasadei Ucrainei din Israel pentru a asigura succesul acestei operațiuni de ajutorare a cetățenilor ucraineni afectați de conflictul din Israel.

Related posts

Centrul de Resurse Juridice, ONG care a demascat abuzurile de la azilele din Ilfov, cere demiterea ministrului Marius Budăi

econtext

Parlamentul European limitează plățile în numerar. România, afectată de măsuri

econtext

Pensii 2023. Noua formulă de calcul, o lovitură pentru pensionari. Cu cât se vor mări şi de când

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More