20.1 C
București
14 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

România vrea să intre în achiziția comună de Mistral 3, sisteme antiaeriene cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune

Atacurile efectuate de forțele ruse asupra obiectivelor ucrainene din proximitatea frontierelor românești, despre care se bănuiește că s-ar fi soldat inclusiv cu căderea unor fragmente de dronă pe teritoriul nostru, au făcut tot mai evidentă nevoia de sisteme antiaeriene cu rază scurtă și foarte scurtă de acțiune, potrivit Defense România.

O soluție pentru o înzestrare în acest sens ar fi o achiziție comună a sistemelor de ultimă generație combat proven Mistral 3, produse de concernul european MBDA.

România vrea să intre în achiziția comună de Mistral 3. Un oficial din Ministerul Apărării a declarat pentru publicația americană Defense News că România este interesată de achiziția în comun a sistemelor Mistral 3, program condus de Franța.

MBDA a confirmat că există discuții cu România pe tema Mistral 3.

„MBDA este conștientă de interesul României de a se alătura acestui program comun de achiziție. Suntem angajați în discuții cu partea română”, a declarat Julien Watelet, purtătorul de cuvânt al concernului european, pentru Defense News.

La ora actuală, parte a programului comun de achiziție sunt Franța, Belgia, Ungaria, Estonia și Cipru. MBDA nu a dorit să dezvăluie numele țării care se va alătura programului.

În vară, Arnaud Rousset, Vice-President Europe MBDA, declara pentru Defense România că țara noastră are ușa deschisă pentru intrarea în achiziția comună de Mistral 3 și este „candidatul perfect”.

Dacă situația se concretizează, România va beneficia de livrări rapide de Mistral 3, a cărui producție ar urma să fie dublată în 2024, conform estimărilor MBDA.

La bază este programul european EDIRPA, un acord major în UE care le permite țărilor să primească o parte din fonduri înapoi atunci când cumpără tehnică militară în comun.

Related posts

Andi Moisescu a făcut topul femeilor din România! N-o să-ți vină să crezi ce nume surprinzătoare apar, dar și ce vedete lipsesc!

Nemeșan Iulian

Vica Blochina, o afaceristă de top! Din ce face bani fosta lui Piți

Avramescu Radu

Bucureștenii din Sectorul sunt invitați la o nouă întâlnire cu Radu Mihai, joi, 21 septembrie

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix