Nu toti romanii au fost la fel afectati de catre criza. Iar acest impact diferit se observa la toate detaliile existentei umane, la fiecare nivel al societatii. Chiar si la racordarea locuintei la canalizare!
Econtext va arata cati locuitori s-au racordat in ultimii ani la sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate. Si avem in vedere perioada de la inceputul crizei (sfarsitul lui 2008) si pana in prezent (finele anului 2012).
Si, stupoare, in acesti patru ani de criza, multi locuitori au ales sa-si taie racordarea la sistemele de canalizare, sa se debranseze de la sistemul central de canalizare. Sa nu mai primeasca apa menajera de la stat.
Apa, energie, curent
Publicatia Econtext nu este la prima analiza privind criza si diverse aspecte sociale legate de aceasta. Iata si alte exemple de acest gen:
Canalizare
Da, din totalul de 42 de judete (41 + Bucuresti), numarul locuitorilor care s-au conectat la reteaua de canalizare a crescut, in intervalul mentionat (2008 si pana in 2012), in 32 de judete.
Dar, stupoare, in alte 10 judete, numarul celor care s-au legat la sistemul de apa a scazut. De unde rezulta ca numarul celor care s-au taiat de la apa a fost mai mare in aceste judete!
De exemplu, in 2008 in Bacau, erau 237.648 de locuitori conectati la sistemele de canalizare si epurare a apelor uzate. Cativa ani mai tarziu, numarul acestora scazuse la 225.891. Cu 11.757 mai putini, acestia renuntand la apa de la stat.
Dar IATA toate judetele unde locuitorii renunta pe capete la alimentarea cu apa:
http://www.econtext.ro/eveniment–2/social/romanii-renunta-pe-capete-la-alimentarea-cu-apa-care-sunt-cele-zece-judete-unde-romanii-renunta-la-apa-si-canalizarea-de-la-stat.html