21.7 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia a atacat la granița cu România! S-a întâmplat chiar în această dimineață

A fost panică la granița cu România! Rusia a lansat un atac cu drone în dimineața zilei de luni, 4 septembrie. Oamenii au fost sfătuiți de către autorități să se adăpostească.

Mai precis, guvernatorul Oleh Kiper a informat că Rusia a atacat cu drone districtul Izmail din sudul Odesa. Atacul a durat aproape 2 ore și a avut loc în dimineața zilei de luni, 4 septembrie.

Guvernatorul a cerut locuitorilor să se adăpostească și să rămână în casă, conform Kyiv Independent.

Două persoane au fost internate în spital după atacul lansat de Rusia

Informațiile despre victime sau daune structurale nu au fost încă raportate. Totodată, două persoane au fost internate în spital. Acestea au fost rănite în atacul rusesc cu drone asupra regiunii Odesa.

Forțele aeriene ucrainene au raportat anterior că 22 din 25 de drone lansate de Rusia au fost doborâte de apărarea aeriană deasupra regiunii Odesa. Forțele ruse au vizat infrastructura industrială din districtul Izmail din sud-vestul Oblastului Odesa.

De la prăbușirea Inițiativei pentru cereale din Marea Neagră la mijlocul lunii iulie, Rusia a vizat în mod repetat infrastructura agricolă, porturile și stocurile de cereale ale Ucrainei.

Sursa menționată amintește că porturile Ucrainei situate peste Dunăre față de România servesc ca principale rute alternative pentru transportul cerealelor.

Ministrul Angel Tîlvăr a avut o reacție în urma atacurilor

Amintim că în ultima vreme au avut loc mai multe atacuri rusești în regiunea Odesa. După un astfel de atac, ministrul Angel Tîlvăr a spus că structurile cu responsabilităţi ale MApN au monitorizat în timp real situaţia generată.

De asemenea, Angel Tîlvăr a precizat că atacurile din Odesa „nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”.

Ministrul a condamnat aceste atacuri, considerându-le „nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar”.

„Condamn cu tărie atacurile îndreptate împotriva obiectivelor şi infrastructurii civile din Ucraina de către Federaţia Rusă. Aceste atacuri sunt nejustificate şi în profundă contradicţie cu regulile dreptului internaţional umanitar. Structurile cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale au monitorizat în timp real situaţia generată de atacurile ruseşti executate cu drone, în cursul nopţii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. În niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federaţia Rusă nu au generat ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României”, a scris ministrul Apărării pe Facebook.

Related posts

Ucraina a lovit o bază din Crimeea folosind rachete americane cu rază lungă de acţiune

econtext

Cine este candidatul care are 50 DE MILIOANE DE EURO in conturi si e un anonim in politica! TOP 50 cei mai bogati candidati la alegerile parlamentare. Vezi cati bani au si Ponta, Anastase, MRU, Geoana, Blaga, Antonescu, Sova

Asaftei Bogdan

Ce crede Zelenski despre revenirea lui Trump la Casa Albă

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix