16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia a fost lovită de un uragan! Opt persoane au decedat

Rusia, devastată de un uragan! Autoritățile din Federația Rusă anunță că opt persoane și-au pierdut viața în urma unui uragan din regiunea Mari El. Peste 20 de oameni au mai fost răniți din cauză că nu au ascultat recomandările meteorologilor.

Potrivit autorităților locale, din Rusia zece persoane au fost spitalizate și opt au murit după ce copaci din vestul Rusiei au fost smulși din rădăcini de un uragan duminică, potrivit AFP.

”Opt persoane au decedat, potrivit ultimelor informaţii de care dispunem, din cauza uraganului de ieri (sâmbătă)”, anunţă primarul oraşului Ioşkar-Ola, Evgheni Maslov.

Cel mai mare oraș din regiunea rusă Mari El este Yushkar-Ola, situat de-a lungul malului nordic al Volgăi.

Potrivit Ministerului rus pentru Situații de Urgență, aproximativ 100 de salvatori au fost detașați pe teren pentru a elibera o tabără din apropierea lacului Yalcik.

Ministerul rus mai spune că 27 de persoane au fost rănite.

”Turiştii aflaţi în vacanţă nu au ţinut cont de previziunile meteorologice”, a mai precizat ministerul într-o postare pe Telegram.

Potrivit ministerului, sute de persoane au campat de-a lungul malurilor lacului Ialcik în momentul în care uraganul a lovit.

Rusia

Uraganele amenință și SUA

Vremea severă a amenințat sâmbătă, pentru a treia oară într-o săptămână, milioane de persoane din nord-estul și din regiunea atlantică mijlocie.

Combinația de căldură și umiditate a ajutat la declanșarea de ploi și furtuni din Tennessee până în Maine, iar pentru milioane de oameni de-a lungul coridorului I-95 au fost emise avertizări de furtuni puternice din cauza amenințării cu rafale de vânt dăunătoare de până la 70 de mile pe oră și grindină cu diametrul de până la 1 inch.

Virginia de Nord și Washington. D.C. au fost plasate sâmbătă după-amiază sub avertizare de furtuni puternice. NWS a anunțat că sunt posibile rafale de vânt de 65-80 mph și a primit un raport privind o rafală de vânt de 60 mph în apropierea Aeroportului Național Ronald Reagan Washington.

Pompierii au raportat că au căzut copaci pe mașini și chiar pe o clădire de apartamente. Primii respondenți au declarat că pagubele au fost suficient de semnificative la complex pentru a forța evacuări. Ei au spus că cel puțin două persoane au fost transportate la un centru medical local după ce SUV-ul lor a fost strivit de un copac căzut.

Autoritățile din Virginia au anunțat că investighează moartea unei persoane din comitatul Prince William, după ce un copac a căzut pe casa sa. Poliția a precizat într-o postare pe Facebook că decesul este „posibil să aibă legătură cu furtunile”.

Related posts

Rusia ar putea să nu înceapă un război total cu NATO, dar Putin are un plan pentru a distruge Alianța din interior

econtext

NATO îl sfidează pe Vladimir Putin. Zeci de mii de militari, antrenaţi într-un exerciţiu în Estul Europei

econtext

Război în Ucraina, ziua 516. Două clădiri lovite de drone în Moscova

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix