23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia a început să își retragă aproape toate trupele din Belarus: „Din fericire, numărul lor a scăzut semnificativ”

Serviciul ucrainean al Gărzii Naționale de Stat a Frantierei a precizat, sâmbătă, că Rusia își retrage aproape toate trupele din Belarus.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Paze de Stat a Frontierei Ucrainene, Andrii Demchenko, Rusia și-a retras acum toți militarii din Belarus, unde aceștia se antrenau. Acest mișcare face parte, însă, dintr-un proces de rotație.

„Situația de la granița cu Belarus rămâne sub controlul [nostru] deplin. De cealaltă parte a graniței, nu vedem inamicul având gruparea necesară pentru a invada din nou Ucraina. Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru orice evoluție a situației, deoarece Belarus, din păcate, continuă să sprijine Rusia în războiul său împotriva Ucrainei. De asemenea, Rusia folosește Belarusul ca teren de antrenament pentru trupele sale”, a transmis Demchenko.

Ucraina crede că, în viitorul apropiat, Rusia va trimite mai multe trupe

Mai mult, oficialul ucrainean a notat că numărul de trupe ale Rusiei a scăzut seminificativ pe teritoriul belarus.

„Din fericire, numărul de trupe rusești pe terenurile de antrenament din Belarus a scăzut în ultima vreme, iar până de curând, am înregistrat un număr de până la 2.000, dar în prezent, a avut loc următoarea rotație și aproape toate trupele rusești au fost retrase de pe teritoriul Belarusului. Nu putem exclude posibilitatea ca, în viitorul apropiat, mai multe trupe să fie readuse pe teritoriul Belarusului, dar nu observăm acest lucru în acest moment”, a adăugat purtătorului de cuvânt al Paze de Stat a Frontierei Ucrainene, potrivit Ukrainska Pravda.

Între timp, au apărut primele informații privind sosirea mercenarilor Wagner în Belarus, unde ar fi început să îi antreneze pe militarii din această țară.

 

Related posts

Cum ar putea elita Rusiei să evite să ajungă la „lada de gunoi a istoriei”

econtext

Ruşii câştigă teren în Africa. Trupele Moscovei au intrat într-o bază aeriană din Niger unde erau staţionaţi soldaţi americani

econtext

Donald Trump, mai aproape de încarcerare. Ce a mai făcut de data asta fostul şef de stat

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix