23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia a pierdut un număr record de 1.270 de soldați și 40 drone de atac într-o singură zi

Rusia a pierdut un număr record de 1.270 de soldați și 40 drone de atac într-o singură zi. Pierderile umane au ajuns la o cifră uluitoare de peste 500.000 de soldați morți. Putin nu se oprește aici.

Rusia a pierdut 511.130 de soldați în Ucraina de la începutul invaziei sale la scară largă, la 24 februarie 2022, a raportat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei la 3 iunie.

Rusia a pierdut un număr record de 1.270 de soldați și 40 drone de atac într-o singură zi

Acest număr include 1.270 de pierderi suferite de forțele rusești doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 7.779 de tancuri, 15.002 vehicule blindate de luptă, 18.159 de vehicule și rezervoare de combustibil, 13.280 de sisteme de artilerie, 1.090 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 824 de sisteme de apărare aeriană, 357 de avioane, 326 de elicoptere, 10.739 de drone, 27 de nave și ambarcațiuni și un submarin.

Primește Ucraina sisteme Patriot?

Presa ucraineeană vorbește, pe larg, despre faptul că România se gândește să ofere Ucrainei un sistem Patriot.

România discută despre transferul sistemului american de rachete antiaeriene Patriot către Ucraina.

Despre aceasta a declarat premierul Marcel Ciolacu într-un interviu acordat Euronews. Acum această problemă este în discuție. Dacă se ia o decizie cu privire la transfer, atunci aceasta trebuie aprobată de Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

„În primul rând, specialiștii ar trebui să vorbească. Asta nu înseamnă că dacă sistemul acoperă o parte din Ucraina, nu acoperă și România. Ideea este că specialiștii se așează la masa negocierilor și găsesc cele mai bune soluții… Deci, în acest moment, propunerea este la etapa de analiză”, a explicat el, potrivit unian.net

Rusia, lovită cu arme occidentale

Mai mult de 10 țări au permis deja Forțelor Armate ale Ucrainei să lovească teritoriul Federației Ruse cu armele lor. În special, Forțele Armate ale Ucrainei pot lovi cu arme pe care Canada le-a transferat.

Mass-media a scris, de asemenea, că administrația Biden a dat în secret Ucrainei permisiunea de a lovi teritoriul Federației Ruse cu arme americane. Dar, deocamdată, este permis să lovească ținte rusești în apropierea granițelor regiunii Harkov.

Related posts

„Nimic nu ne va opri!” Ucraina ar fi provocat Rusiei daune de peste 100 de milioane de dolari într-o singură dimineață. Oleșciuk: „Au distrus trei avioane inamice deodată”

econtext

Alertă maximă. Război iminent între Iran și Israel. Cele două țări și-au armat rachetele

econtext

Cine sunt militarii din „Vârful de lance al NATO“. Pot intra oricând în România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix