28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia a trimis submarine pentru a patrula în Marea Neagră

Rusia a început să folosească submarine pentru a patrula în Marea Neagră după ce o serie de nave au fost atacate de Ucraina, a declarat, luni 10 iunie, Dmitro Pletenciuk, purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare din Sud și al Marinei, la televiziunea națională.

Ucraina a lovit navele trimise de Rusia de la începutul invaziei la scară largă. Aproximativ 30% din flota rusă din Marea Neagră a fost distrusă până în decembrie 2023, potrivit armatei ucrainene.

„Ei (rușii) au stabilit deja o practică în care aceste submarine se rotesc dimineața. În regiunea Azov-Marea Neagră, ei au patru submarine, dintre care trei sunt purtătoare de rachete de croazieră. Două submarine pleacă periodic pe mare”, a declarat Pletenchuk.

Se pare că Rusia încearcă să organizeze exerciții navale în Marea Azov. Pentru a proteja navele de atacurile dronelor ucrainene, Rusia construiește structuri asemănătoare unor barje, potrivit purtătorului de cuvânt.

În prezent, în Marea Azov se află trei nave de debarcare rusești și trei nave de mici dimensiuni cu rachete din cadrul proiectului Buian-M, a declarat Pletenciuk.

Forțele ucrainene au avariat în septembrie, în Sevastopol, Rostov-pe-Don, unul dintre cele patru submarine ale flotei ruse capabile să transporte și să tragă cu rachete, în Sevastopolul ocupat în septembrie 2023. Într-unul dintre cele mai recente atacuri, dronele navale ucrainene Magura V5 au lovit patru ambarcațiuni rusești de patrulare model KS-701 Tuneț (Tuna) în Crimeea pe 30 mai, au anunțat serviciile militare de informații ucrainene. Se pare că două dintre ele au fost distruse, iar alte două au fost avariate.

Related posts

Se pregătește Occidentul să „invadeze” Ucraina cu trupe pentru a-i ține piept lui Putin?

econtext

Stoltenberg îndeamnă SUA să „respecte promisiunile făcute” şi să ofere Ucrainei un pachet de sprijin

econtext

Aliații NATO vor trimite foarte curând trupe în Ucraina. SUA și Europa, aproape de război cu Rusia

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix