33.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia acuză SUA şi NATO că susţin atacurile cu drone ale armatei Ucrainei pe teritoriul Rusiei

Ministerul Afacerilor Externe din Rusia a acauzat, marți, Statele Unite ale Americii și NATO că susțin atacurilor cu drone comise de armata Ucraina pe teritoriul rus.

Rusia este convinsă că armata Ucrainei primește ajutor din partea SUA și NATO pentru a o ataca
„Aceste atacuri nu ar fi posibile fără ajutorul oferit regimului de la Kiev de Statele Unite şi de aliaţii din cadrul NATO. Occidentul pregăteşte piloţi ucraineni de drone şi le oferă informaţiile necesare pentru a lansa astfel de atacuri criminale”, a transmis, marți seară, Ministerul Afacerilor Externe din Rusia, potrivit cotidianului farncez Le Monde.

Rusia a acuzat armata Ucrainei că a lansat un nou atac cu drone asupra Moscovei

Marți dimineață, Rusia a acuzat armata Ucrainei că a lansat un atac cu drone asupra Moscovei şi a regiunii înconjurătoare, ceea ce a dus la perturbări ale zborurilor pe unul dintre principalele aeroporturi din Capitală. Cel puţin trei drone au fost interceptate pe cerul regiunii Moscovei – inclusiv două la doar 30 km sud-vest de Kremlin, iar o dronă a fost detectată în regiunea învecinată Kaluga.

O dronă a fost doborâtă în zona oraşului Kubinka, la aproximativ 63 km vest de Moscova. O bază aeriană rusă se află în apropiere de Kubinka.

Aterizările şi decolările la Aeroportul Internațional Vnukovo din Moscova au fost restricţionate timp de câteva ore, înainte ca operaţiunile normale să fie reluate după ora 05:00 GMT (08:00 – ora României). Mai multe zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

„Încercarea regimului de la Kiev de a ataca o zonă în care se află infrastructură civilă, inclusiv aeroportul, care, întâmplător, primeşte şi zboruri străine, este încă un act de terorism. Comunitatea internaţională ar trebui să realizeze că Statele Unite, Marea Britanie, Franţa – membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU – finanţează un regim terorist”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe din Rusia, Maria Zaharova, potrivit agenției de presă Reuters.

Nu au fost raportate victime în urma atacurilor cu drone

Ucraina nu a revendicat aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile cu drone din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de soldații ruși.

„Atacurile au fost respinse de forţele de apărare aeriană. „Toate dronele detectate au fost eliminate. Nu au fost raportate victime”, a scris, marți dimineață, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, pe canalul său de Telegram.

Related posts

Război în Ucraina ziua 792. Era păcii în Europa s-a încheiat. Occidentul trebuie să crească producția de armament

econtext

SUA și-au extins apele teritoriale din Arctica. Moscova amenință că „va reacționa dur”

econtext

Avertismentul lui Xi Jinping către Putin. Poziția Chinei față de un atac nuclear în Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix