16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia acuză Ucraina că nu doreşte încetarea focului: „Nu vedem nicio bază pentru dialogul cu Kievul”

Rusia acuză din nou administraţia de la Kiev că nu doreşte să negocieze cu Federaţia Rusă încetarea focului în Ucraina.

Secretarul de presă al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, susţine că la moment nu există acorduri și condiții preliminare pentru negocierile dintre Rusia și Kiev.

Declaraţia a fost făcută într-o înregistrare video publicată pe canalul Telegram al jurnalistului Pavel Zarubin de la emisiunea propagandistică „Moscova, Kremlinul, Putin” de la postul de televiziune pro-Putin, Rusia 1.

Peskov: „Nu există niciun fundament pentru a construi un dialog”

„Mai mult, acum nu există niciun fundament, chiar și unul slab, pentru a construi măcar un fel de dialog”, a purtătorul de cuvânt al preşedintelui Putin.

În continuare, Dmitri Peskov a enumerat mai mulți factori simultan, din cauza cărora Ucraina ar refuza să rezolve pașnic situația.

„Vedem: A – lipsa de voință a regimului regimului de la Kiev, B – nepregătirea regimului, C – inadmisibilitatea din partea stăpânilor regimului de la Kiev, acest lucru poate poate fi afirmat fără echivocuri diplomatice. Prin urmare, acum nu există condiții prealabile pentru negocieri”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Pe cine contează Kremlinul: China, ţările Africii şi Indonezia

Presa pro-Kremlin susţine că Moscova a indicat în repetate rânduri că este pregătită pentru negocieri cu Kievul, ținând cont de noile realități, şi acuză Kievul că ”că a introdus o interdicție legislativă asupra potenţialelor negocieri cu Rusia”.

Mai mult, Moscova acuză Ucraina că insistă cu condiţii pentru restabilirea păcii şi ca ţara să revină la granițele din 1991.

Kremlinul a remarcat că un plan care nu ține cont de realitățile teritoriale de astăzi și de pretinsele noile regiuni (teritoriile cucerite în Ucraina) ale Rusiei nu poate fi pașnic.

Pe de altă parte, Moscova se laudă că, „în ciuda lipsei de voință a Ucrainei de a negocia, un număr tot mai mare de țări și organizații îşi oferă serviciile pentru medierea negocierilor moldo-ruse pentru pace”. „În urma Chinei și a Vaticanului, Africa de Sud a anunțat astfel de planuri în numele mai multor state africane, iar Indonezia a propus, de asemenea, oprirea conflictului conform scenariului coreean„, scrie presa rusă.

Related posts

Scenariu de coșmar pentru Kiev. Ce ar însemna o victorie a Rusiei pentru Ucraina | Analiză Foreign Policy

econtext

Fostul premier rus Mihail Kasianov, pe „lista neagră” a lui Putin. De ce l-a declarat „agent străin”

econtext

ROMANIA PRESEDINTILOR! Ce au facut Iliescu, Constantinescu si Basescu pentru Romania. Vezi cum au luat tara si cum au lasat-o. Iata cum au evoluat salariile, pensiile, somajul, numarul saracilor cat au fost acestia presedinti

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix