21.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Rusia ameninţă România. Linia roșie impusă de Moscova oficialilor de la București

Rusia amenință România cu atacuri directe dacă va depăși linia roșie pe care tocmai a impus-o autorităților de la București. Anunțul a fost făcut de doi oficiali de la Moscova, în contextul unor evenimente publice.

Rusia amenință direct România curăzboiul, în cazul în care va permite avioanelor F-16 ucrainene să folosească bazele aeriene. Anunțul a fost făcut de doi oficiali de la Moscova, în contextul unor evenimente publice. Pare că Vladimir Putin caută un pretext pentru a extinde războiul din Ucraina.

Rusia impune o linie roșie

Dacă avioane F-16 pe care le va primi Ucraina vor decola de pe teritoriul României, Rusia va considera că țara noastră participă la conflict. Drept care amenință cu represiuni.

Ambasada Moscovei în România a transmis„poziţia Federaţiei Ruse cu privire la avioanele F-16 transferate Ucrainei de către NATO”. Anunțul preia o declaraţie a MAE rus și un mesaj similar transmis de delegaţia rusă la OSCE.

Practic, Moscova ameninţă deschis România, în cazul în care Ucraina va folosi avioane F-16 ce vor decola de pe teritoriul țării noastre.

Amenințările Ministerului de Externe rus

Purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zaharova, a declarat că F-16 nu pot decola de pe teritoriul Ucrainei. Kievul nu mai deține, în opinia sa, aerodromuri intacte.

Moscova consideră că există o mare probabilitate că avioanele F-16 transferate de statele NATO să zboare din bazele aeriene din Polonia, Slovacia şi România”.

O amenințare similară a venit din partea șefului delegaţiei ruse la Viena, în cadrul şedinţei OSCE. Konstantin Gavrilov a declarat că utilizarea F-16 de pe teritoriul statelor menţionate va fi considerată participare la conflictul din Ucraina. Drept care Rusia va lua măsuri adecvate, a arătat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Avertismentul unui lider rus. România și Slovenia ar putea deveni ținte clare pentru Rusia

Rusia

Maria Zaharova

Rusia nu vede bine centrul european de la Fetești

România a inaugurat luna trecută, la Baza Aeriană 86 Feteşti, un centru european de instruire pentru pilotarea aeronavelor F-16. Aici vor fi pregătiți piloți români, dar şi piloţi din aviațiile aliate și partenere, inclusiv din Ucraina.

În acest context, MAE rus a publicat intervenţia de la OSCE a ambasadorului Konstantin Gavrilov. Acesta a reiterat atacurile Moscovei la adresa SUA şi a Occidentului. El preia teoria lui Putin conform căruia, Lumea liberă reprezintă o ameninţare existenţială la adresa Rusiei.

„Statele Unite ale Americii şi sateliţii săi continuă să genereze ameninţări la adresa securităţii la frontierele noastre vestice. Natura agresivă a politicii lor nu mai este ascunsă în spatele formulării unor doctrine militare exclusiv defensive. În doctrinele naţionale şi de coaliţie ale statelor NATO, se consolidează pretenţiile de dominaţie globală şi regională, care urmează să fie obţinute prin utilizarea forţei militare”, a declarat Konstantin Gavrilov.

Gavrilov a reiterat la OSCE poziţia lui Vladimir Putin cu privire la faptul că Ucraina nu ar trebui să mai existe ca stat.

Related posts

Rusia se dezlănțuie pe frontul din Ucraina, după ajutorul militar anunțat de SUA. Un atac masiv a fost ordonat de Kremlin

econtext

De ce a căzut pe scenă actorul Florin Piersic, în plin spectacol. A şi fost operat

econtext

Pique și noua iubită, fără scrupule pe net! Au făcut totul public!

Avramescu Radu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix