33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia atacă avionul ministrului Apărării din Marea Britanie. Londra trimite trupe la granița rusă

Rusia atacă avionul ministrului Apărării din Marea Britanie. Londra trimite trupe la granița rusă. Rusia a bruiat semnalul GPS al aeronavei Forțelor Aeriene Regale (RAF) care îl transporta pe secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, înapoi în Marea Britanie din Polonia.

Rusia atacă avionul ministrului Apărării din Marea Britanie. Grant Shapps se întorcea din Polonia, unde anunțase că Londra va trimite mai multe trupe și sisteme de apărare antiaeriană la granița rusă.

Incidentul a avut loc în timp ce avionul traversa spațiul aerian deasupra Kaliningradului, un teritoriu rusesc între Polonia și Lituania.

Rusia atacă avionul ministrului Apărării din Marea Britanie

Aeronava, un avion cu reacție RAF Dassault 900LX Falcon, numit Envoy, s-a confruntat cu interferențe cu semnalul GPS timp de 30 de minute, ceea ce a întrerupt sistemele de comunicație de la bord și a făcut ca telefoanele să nu se poată conecta la sistemul wifi al avionului.

Piloții au fost nevoiți să se bazeze pe sisteme de navigație alternative pentru a asigura continuarea zborului în siguranță, potrivit Anadolu.

Deși motivul din spatele atacului rămâne neclar, prezența lui Shapps în zbor ridică întrebări cu privire la potențiala țintire deliberată.

The Independent, citând o sursă din apărare, a spus că incidentul a fost etichetat drept „iresponsabil” și reprezintă un risc inutil pentru o aeronavă civilă.

Londra trimite trupe la granița rusă

În Polonia, Marea Britanie a anunțat că extinde desfășurarea sistemului său de apărare aeriană Sky Sabre până la sfârșitul acestui an, împreună cu 100 de trupe britanice.

Sky Sabre a fost instalat pentru prima dată pe teritoriul republicii în aprilie 2022. Trebuia să se încheie la sfârșitul acestei luni, dar va continua acum cel puțin până în decembrie.

Această decizie a fost confirmată de secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, în timpul unei vizite în Polonia, unde s-a întâlnit cu omologul său polonez, Władysław Kosiniak-Kamysz, și a observat manevrele efectuate în cadrul exercițiilor NATO.

Antrenamentul a fost efectuat la poligonul din Orzysz, situat în nord-estul Poloniei, lângă granița cu regiunea Kaliningrad.

Exercițiile au testat cooperarea dintre soldații polonezi și britanici.

Related posts

Naţionalistul Igor Ghirkin îl înfruntă pe Putin. Vrea să candideze la prezidenţiale

econtext

Armata Israelului a anunțat că a preluat controlul asupra a 11 posturi militare ale Hamas în Gaza

econtext

Cine tine Romania in spate? Vezi care regiune a tarii va inregistra cel mai mare avans in fiecare domeniu economic

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix