28.1 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia atacă intens Harkov de pe o șosea națională. Mașinile stau să se termine rachetele Grad

Cum atacă Rusia Harkov de pe o șosea națională. Mașinile așteaptă să se termine rachetele Grad. Oleksandr Sîrski, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, se așteaptă la lupte grele în regiunea Harkov, unde rușii pregătesc noi ofensive.

Cum atacă Rusia Harkov de pe o șosea națională. Mașinile așteaptă să se termine rachetele Grad. 

Peste 30 de batalioane ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost dislocate în Harkov pentru a stopa avansul rușilor, care atacă continuu.

Rușii au ocupat doar prima linie de apărare și zona gri și îi țin pe ucraineni sub foc continuu, trag cu sisteme de rachete Grad inclusiv de pe o șosea din Belgorod. A transferat acum forțe semnificative în poziții pregătite dinainte.

Rusia atacă intens Harkov de pe o șosea națională. Mașinile stau să se termine rachetele Grad
„Ne dăm seama că vor fi lupte grele, iar inamicul se pregătește pentru asta”, a declarat Sîrski, potrivit European Pravda.

Forțele ucrainene trebuie să facă totul pentru a preveni avansarea în continuare a trupelor ruse. Pentru aceasta, trebuie să-și mențină pozițiile lansând atacuri aeriene, atacuri cu rachete, artilerie și atacuri cu tancuri asupra rușilor.

Forțele ucrainene trebuie să provoace cât mai multe pierderi rușilor și să creeze condițiile pentru înfrângerea lor de pe flancuri și din spate de pe diferite fronturi cu ajutorul grupurilor și unităților mobile de asalt, spune Sîrski.

De asemenea, armata ucraineană trebuie să-și folosească superioritatea în atacul cu drone combinat cu utilizarea sistemelor de război radio-electronice și a focului de artilerie precis.

Rușii nu au ajuns la „linia concretă de apărare” în Harkov, a precizat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, subliniind că au ajuns doar pe prima linie.

„Prima linie nu este granița. Este imposibil să construim fortificații acolo. Această linie a fost construită în război, sub foc constant, de către militarii noștri”, a declarat Zelenski, după ce s-a reproșat că fortificțiile n-au rezistat asaltului rușilor.

Președintele a subliniat că abia următoarele linii sunt fortificații de apărare construite de autoritățile locale, „mai departe de arme, de obuze, de bombardamente”.

La 10 mai, forțele de ocupație ruse și-au intensificat atacurile în nordul regiunii Harkov și au luat o serie de așezări în zona gri.

Related posts

Strategia lui Vladimir Putin. Episodul care l-a șocat în 1989 și l-a marcat tot restul vieții

econtext

Ce au distrus ruşii, vor reconstrui italienii. Istoria zbuciumată a Catedralei din centrul Odesei

econtext

Război în Ucraina, ziua 544. Danemarca și Olanda vor livra avioane de luptă F-16

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix