23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin, susține că ajutorul militar pe care SUA îl oferă Ucrainei pentru a se apăra de invadatorii ruși este un „război hibrid” al SUA împotriva lui Rusia și că acesta „se va sfârșit într-o umilință similară cu cea din Vietnam sau Afganistan”, relatează Reuters.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă, cu sprijin bipartizan larg, un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari care oferă asistenţă de securitate Ucrainei, Israelului şi Taiwanului, în urma obiecţiilor amare din partea unor republicani.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe dinl Rusia, Maria Zaharova, a spus că este clar că Statele Unite doresc ca Ucraina „să lupte până la ultimul ucrainean”, inclusiv cu atacuri „împotriva teritoriului suveran al Rusiei şi împotriva civililor”.

„Imersiunea din ce în ce mai profundă a SUA în războiul hibrid împotriva Rusiei se va transforma într-un fiasco la fel de puternic şi umilitor pentru Statele Unite precum cele din Vietnam şi Afganistan”, a afirmat Zaharova.

Ea a spus că ucrainenii obişnuiţi sunt „conduşi cu forţa la sacrificare drept «carne de tun»”, dar că Statele Unite nu mai pariază, acum, pe o victorie ucraineană împotriva Rusiei.

Liderii Occidentului şi Ucrainei au prezentat războiul din Ucraina drept o acaparare de teritoriu în stil imperial, ceea ce arată că Rusia post-sovietică este, alături de China, unul dintre cele două state care reprezintă cele mai mari pericole la adresa stabilităţii globale.

Related posts

Andreea Bălan are un nou iubit, cu 9 ani mai tânăr: „Întotdeauna să crezi în iubirea adevărată”. Artista, surprinsă în compania tenismenului Victor Cornea

econtext

Proaspăt mobilizați în Crimeea, recruți ruși și-au ucis comandantul în bătaie și au dezertat

econtext

Germania dezvăluie planul Rusiei de război cu NATO. Document care indică începutul conflictului

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix