27.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Rusia folosește o nouă superarmă: ”Zemledelie”

Rusia a început să utilizeze o nouă armă, care nu a fost văzută până acum pe câmpul de luptă. Pe de altă parte, strategia rușilor a rămas neschimbată, motiv pentru care pierd un mare număr de echipamente militare în fiecare zi.

Rusia folosește o nouă superarmă. Potrivit jurnaliștilor de la Wall Street Journal, citați de știridinrusia, armata rusă a început să folosească o nouă armă.

Acesta se numește ”Zemledelie” (cultivarea pâmântului – n.n.) și este capabilă să mineze terenul de la o distanță sigură pentru a nu fi lovit de inamic.

„Ele sunt capabile să amplaseze câmpuri de mine la o distanță de cinci până la cincisprezece kilometri. Este doar unul dintre sistemele folosite de ruși pentru a împânzi literalmente câmpurile cu mine”, se arată în articol citat.

Acestă nouă arma îi încetinește pe soldații ucraineni care se trezesc peste noapte, cu zone întregi minate. Din acest motiv, avansul armatei ucrainene este redus considerabil, deoarece aceste zone minate nu pot fi parcurse de blindate.

Principiul de funcționare al sistemului „Zemledelie” este similar cu cel al lansatoarele de rachete multiple. Sistemul permite înregistrarea pe o hartă electronică a coordonatelor de impact.

Coloana rusă distrusă în estul Ucrainei

În cele 18 luni de război, armata rusă nu și-a modificat strategia de luptă, care datează din perioada Uniunii Sovietice.

Din acest motiv, soldații ucraineni reușesc să distrugă un număr important de blindate de luptă. Așa s-a întâmplat și acum câteva zile, în zona Klishchiivka, la sud de Bahmut.

O coloana de blindate ale armatei ruse, compusă din patru tancuri și trei transportoare blindate a fost atacată de ucraineni.

Rușii se deplasau compact, astfel că au fost ținte ușoare pentru artileria ucraineană ghidată de drone, care a lansat un atac devastator. Soldații ruși care au reușit să scape au fost atacați cu proiectile cu dispersie, donate de SUA, și interzise în foarte multe țări de pe glob. Numărul soldaților ruși care au murit în acest atac a fost foarte mare.

Ucrainenii au cucerit o localitate strategică

Tot în cursul zilei de azi, soldații Brigăzii 47 Ucrainene au cucerit localitatea strategică Robotine. Ei au organizat o acțiune de evacuare a civililor cu ajutorul unor blindate americane. Rusia folosește o nouă superarmă.

Oamenii spun că în ultimele zile, pâinea a devenit un lux și că s-au hrănit doar cu cartofi pe care îi mâncau cruzi.

Related posts

Zelenski a mulțumit României pentru ajutorul antiaerian acordat Ucrainei: „Este imperativ să fim uniţi”

econtext

ALERTA NATIONALA: Suntem o tara a crimei! Romania este pe locul patru in Europa dupa numarul persoanelor care sunt ucise. Vezi cati romani sunt omorati anual

Asaftei Bogdan

Taxe mai mici pentru români. Unele vor fi reduse chiar și cu 50%

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix