30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Rusia, halucinant: Armata României, gata să intre în Moldova. Echipamentele militare au fost duse

Rusia, halucinant: Armata României, gata să intre în Moldova. Echipamentele militare au fost duse. Militarii ruși sunt convinși că exercițiile militare din Moldova sunt un prilej de a duce tehnică militară în vederea „apărării românilor de peste hotare”.

Rusia, halucinant: Armata României, gata să intre în Moldova. Echipamentele militare au fost duse cu prilejul exercițiilor militare.

Analiștii militari ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar urmăresc cu îngrijorare de multă vreme cum evoluează relația Moldova-România și sunt convinși că unirea dintre cele două țări va avea loc curând, înglobând și Transnistria și Găgăuzia, entități pro-ruse.

Rusia: Trupele române se pregătesc să intre în Moldova. Echipamentele militare au fost deja duse

Unitățile moldovenești vor participa la evenimentul de amploare NATO Swift Response, care va avea loc parțial pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 9-16 mai.

Scopul exercițiilor, potrivit Pentagonului, este de a crește interoperabilitatea armatelor Statelor Unite și Moldovei.

Exercițiile se vor desfășura în principal în nordul Moldovei. Militarii vor practica sărituri cu parașuta în regiunile Florești și Fălești, precum și trageri de luptă cu arme de calibru mic la Bălți.

La manevre vor participa peste 400 de soldați din Moldova – Brigada de Infanterie Motorizată Moldova și batalionul de Forțe Speciale Fulger, și Divizia 82 Aeropurtată din Statele Unite, precum și două avioane de transport militar C-130 Hercules.

Rusia

Analiștii militari ruși susțin că toate aceste exerciții, inclusiv JCET-2024, la care a participat România, au ca scop transferul de armament și tehnică militară în Moldova, în vederea unei operațiuni, remarcând că actualul exercițiu ce implică forțe speciale americane și moldovenești are loc doar la câțiva la zeci de kilometri de Transnistria.

„Ultimele manevre militare americane din Moldova s-au încheiat cu doar o lună în urmă, iar România a participat la exercițiile JCET-2024. Atunci locuitorii din Găgăuzia au fost revoltați de trecerea echipamentelor militare prin autonomie”, scrie Telegram/Rybar.

„Toate acestea demonstrează încă o dată că Moldova s-a transformat de fapt într-un teren de antrenament militar al NATO. Pe fondul unei noi legi în România ce permite folosirea contingentelor militare în afara țării, este evident că trupele române se pregătesc să intre în Moldova”, concluzionează analiștii militari ruși.

Rușii sunt convinși că legea din România ce permite folosirea contingentelor militare în afara țării pentru a-și apăra cetățenii se referă la o intervenție în Republica Moldova.

În Republica Moldova, autoritățile se concentrează pe minimizarea riscului unei agresiuni ruse împotriva sa, după ce țara a fost amenințată de Putin în repetate rânduri.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că țara sa va face totul pentru a preveni un conflict cu Rusia dar „cu siguranță își va apăra țara în cazul unei agresiuni”, potrivit European Pravda.

Totodată, Maia Sandu a negat zvonurile conform cărora Kievul s-ar fi oferit să ajute la rezolvarea prin forță a problemei Transnistriei, un alt scenariu pe care Rusia îl tot repetă, ca motiv pentru o intervenție.

Related posts

Parlamentul a votat supraimpozitarea pensiilor de serviciu: statul ia 10%-20% din tot ce depăşeşte 2.000 de lei

econtext

Bărbat internat la Spitalul Brăila, găsit mort lângă gardul unității

econtext

Creșterea cheltuielilor bugetare duce la a treia mărire de accize la tutun într-un an

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix