19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M. Potrivit serviciilor secrete britanice, Moscova încearcă să-și reia poziția din Insula Șerpilor, care are o poziție strategică importantă.

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M în zona Insulei Șerpilor, de unde, sub acoperirea unui avion de luptă Su-30SM, a încercat să lanseze un atac cu rachete în sudul Odesei.

Doborârea avionului rusesc cu o rachetă sol-aer a fost anunțată de Forțele Aeriene ale Ucrainei și confirmată de serviciile secrete britanice.

Rusia încearcă să preia Insula Șerpilor din Marea Neagră. Ucraina i-a doborât un Su-24M

„Rusia a continuat să desfășoare misiuni de lovitură cu risc ridicat împotriva Insulei Șerpilor din vara anului 2023”, potrivit washingtontimes.com.

Deși are o suprafață mică, insula stâncoasă este plasată la limita de sud a apelor teritoriale ale Ucrainei din Marea Neagră, ceea ce o fac un obiectiv strategic pentru Rusia.

Insula a fost capturată de forțele militare ruse în prima zi a invaziei din februarie 2022.

Moscova a controlat Insula Șerpilor până la sfârșitul lunii iunie, când s-a retras în ceea ce a fost considerat o lovitură majoră dată de Ucraina.

Rusia încă efectuează misiuni împotriva Insulei Șerpilor folosind avioane precum Sukhoi Su-24, care a fost doborât recent, au raportat serviciile secrete britanice.

Rusia

„Insula a devenit un simbol al rezistenței ucrainene și Rusia vrea să demonstreze că încă poate proiecta forță peste Marea Neagră”, au declarat oficialii britanici pe X/Twitter în cea mai recentă evaluare a câmpului de luptă din Ucraina.

Echipajul de doi oameni ai avionului Su-24M, desemnat drept „Fencer” de NATO, a fost pierdut.

„Locația și condițiile din zonă ar face ca o operațiune de căutare și salvare de succes a Rusiei să fie extrem de provocatoare. Ambele părți suferă în continuare pierderi de avioane de luptă”, au spus oficialii militari din Marea Britanie.

Related posts

Atac nocturn la Odesa: morţi, răniţi şi clădiri distruse

econtext

NATO va intensifica supravegherea în regiunea Mării Negre. Anunțul oficial al Alianței

econtext

62 de miliarde $ pleacă din SUA, spre Ucraina. „Acum du-te și câștigă lupta cu Putin”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix