26.6 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia își echipează submarinele nucleare cu rachete hipersonice Zircon

Rusia este în procesul de echipare a noilor sale submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon, a anunțat șeful celui mai mare producător rusesc de nave într-un interviu publicat luni de RIA, potrivit Reuters.

Șeful USC: Rusia își echipează submarinele nucleare cu rachete hipersonice Zircon

Rusia anuntă că submarinele nucleare multirol din proiectul Yasen-M vor fi (…) echipate cu sistemul de rachete Zircon în mod regulat”, a declarat Alexei Rakhmanov, directorul executiv al United Shipbuilding Corporation (USC), pentru RIA.

„Sunt deja în desfășurare eforturile în acest sens”, a adăugat șeful companiei rusești.

Submarinele din clasa Yasen, cunoscute și ca „Proiectul 885M”, sunt submarine cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, care au fost construite pentru înlocuirea submarinelor de atac din era sovietică, ca parte din programul pentru modernizarea armatei și a flotei.

Rachetele hipersonice Zircon cu lansare de pe mare au o rază de acțiune de 900 de kilometri și pot zbura la o viteză de câteva ori mai mare decât viteza sunetului.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spunea în acest an că țara sa va începe producția în masă a rachetelor Zircon ca parte a eforturilor naționale pentru consolidarea forțelor nucleare.

Fregata rusească multirol Amiral Gorșkov, care și-a testat capacitățile de lovire în vestul Oceanului Atlantic în 2023, a fost echipată deja cu rachete Zircon.

Related posts

Proteste de amploare în Rusia după inundații. Putin nu s-a ținut de cuvânt

econtext

Ţările G7 au decis să ofere Ucrainei sprijin militar pe termen lung

econtext

A fost arestat! Cutremur în Rusia: A fost condamnat la 10 ani de închisoare

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix