23.9 C
București
24 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia „nu se va opri” după războiul din Ucraina, avertizează ministrul leton de externe

Ministrul leton al afacerilor externe, Krisjanis Karins, a avertizat că Rusia „nu se va opri” după războiul din Ucraina, iar NATO are nevoie de o „strategie pe termen lung” pentru a contracara Moscova, transmite Politico.

„Rusia nu se va opri, Rusia poate fi doar oprită”

„Rusia nu se va opri, Rusia poate fi doar oprită”, a declarat șeful diplomației letone într-un interviu publicat vineri de Financial Times. „Să oprești Rusia în Ucraina nu înseamnă că s-a terminat. Înseamnă pur și simplu că va trebui să continuăm. Asta este important pentru NATO: că va trebui să lucrăm la o strategie pe termen lung pentru contracararea Rusiei”, a subliniat Krijanis Karins.

Karins, fost premier, s-a arătat interesat să îl succeadă pe Jens Stoltenberg în poziția de secretar general al NATO, argumentând că următorul titular al acestei funcții ar trebui să provină dintr-o țară care și-a îndeplinit angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru Apărare, cum este și cazul Letoniei.

NATO trebuie să se asigure că „probabilitatea oricăror incidente este pur și simplu exclusă, de hotărârea noastră, de investițiile noastre în apărare”, a adăugat Krisjanis Karins.

El nu este primul oficial de top care a avertizează că ambițiile militare ale Rusiei trec dincolo de Ucraina. Mesaje similare au transmis șeful armatei belgiene, Michel Hofman, și premierul polonez Donald Tusk.

Related posts

Putin oferă 200.000$ recompensă pentru fiecare F-16 doborât. Cât a dat pentru un tanc Abrams?

econtext

Trupele Kievului au debarcat în Crimeea. Steagul Ucrainei, din nou arborat în peninsulă

econtext

ZECE CONTRA ZECE! Vezi cine sunt cei douazeci de GREI din jurul demiterii presedintelui Traian Basescu si cat de bogati sunt acestia

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix