17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Rusia pune bombe ghidate împotriva navelor comerciale în apropiere de coastele României

Rusia pune bombe ghidate împotriva navelor comerciale în apropiere de coastele României. Rușii nu au renunțat la sabotarea coridorului pentru cerealele Ucrainei după ce aceasta a recăpătat controlul asupra transportului pe Marea Neagră, recurgând la plantarea de bombe ghidate.

Rusia pune bombe ghidate împotriva navelor comerciale în apropiere de coastele României cu ajutorul bombardierelor.

Avioanele aruncă bombele ghidate (KAB), cu senzori speciali, de la o distanță sigură în părțile cel mai puțin adânci ale rutei maritime, cum ar fi cele din Insula Șerpilor, aproape de coastele României.

Rusia pune bombe ghidate împotriva navelor comerciale în apropiere de coastele României

Bombele explodează atunci când o navă trece peste ele.

O rachetă ucraineană de apărare aeriană a doborât un Su-24M rusesc la 5 decembrie, în apropiere de Insula Șerpilor, tocmai când „planta” un KAB.

Rusia nu a renunțat nici la strategii de preluare a controlului Insulei Șerpilor, această bucată de pământ la 40 de kilometri de coasta ucraineană ce face posibil controlul întregului trafic maritim către/dinspre Ucraina..

Tot pentru a stopa coridorul cerealelor prin Marea Neagră, Rusia își continuă bombardamentul cu rachete și drone asupra porturilor.

Iuri Vaskov, ministrul adjunct al Infrastructurii al Ucrainei, a declarat că 180 de infrastructuri portuare au fost distruse în întregime sau parțial la sfârșitul anului 2023.

„Rușii nu ar fi ruși dacă nu ar veni cu noi modalități de a perturba buna funcționare a coridorului ucrainean. Cea mai recentă acțiune a armatei ruse este plantarea de la distanță a unităților de bombe ghidate”, a declarat Vaskov, potrivit pravda.com.ua.

Ultimul tip de acțiune poate fi făcut doar cu avioane, de aceea este foarte important ca Ucraina să aibă avioane de luptă performante.

Pentru detonarea KAB, Ucraina folosește și drone navale.

Related posts

Scandal între jandarmi și interlopi: Desfă cătușele că te mierlesc!

econtext

Amendă de 10.000 de lei dacă încalci această regulă pe litoral

econtext

Se prabusesc IMOBILIARELE! RAPORT: Piata imobiliara a scazut cu 41% in 2019! Urmeaza COLAPSUL din 2020

Vlad-Tătaru Andreea

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More