33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia se retrage?! Zelenski a confirmat personal: Conducerea rusă a fost nevoită să anunţe

Armata Rusiei pierde războiul? Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit noi detalii de pe frontul de luptă. Ce se întâmplă, acum, în Peninsula Crimeea?

Volodimir Zelenski dă asigurări că armata Rusiei se retrage treptat din Peninsula Crimeea

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, dă asigurări că armata Rusiei se retrage treptat din Peninsula Crimeea, în ciuda faptului că Kremlinul a creat „iluzia unei dominații de netrecut”.

Potrivit spuselor sale, armata rusă nu mai are o bază sigură sau o rută logistică pentru trupele sale în Peninsula Crimeea și nici în zona coastelor Mării Negre și Mării Azov.

„Slăbiciunea Rusiei este din ce în ce mai evidentă”, spune el.

„Conducerea rusă a fost nevoită să anunţe crearea unei noi baze pentru Flota Mării Negre – sau ce a mai rămas din ea – pe teritoriul ocupat al Georgiei, în partea de sud-est, cât mai departe posibil de rachetele şi dronele marine ucrainene. Sentimentele pro-ucrainene ţin în şah conducerea rusă întrucât locuitorii Crimeei sunt conștienți că Rusia va pleca.

Slăbiciunea Rusiei este din ce în ce mai evidentă în fața fricii populaţiei ocupate. Până acum, nu am obținut controlul deplin al focului asupra Crimeei și a apelor adiacente, dar se va întâmpla.

Este o chestiune de timp. Ucraina demontează treptat impunitatea Rusiei”, a afirmat Volodimir Zelenski în cadrul celui de-al doilea summit parlamentar al Platformei Crimeei, relatează 20Minutos.

Rusia nu este intimidată de ajutorul militar oferit Ucrainei

Vă amintim că, zilele trecute, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit despre livrarea de rachete americane ATACMS forțelor ucrainene. Se pare că ajutorul occidental nu îl impresionează deloc. Președintele Rusiei a avertizat, de altfel, că ajutorul militar acordat armatei Ucrainei „prelungește agonia” țării vecine.

„În primul rând, este cu siguranță dăunătoare și creează o amenințare suplimentară. În al doilea rând, cu siguranță vom fi capabili să respingem aceste atacuri. Nu există nimic bun pentru Ucraina în acest sens. Nu face decât să prelungească agonia. Dacă războiul este pierdut de Rusia, de ce să furnizăm ATACMS? Să ia înapoi ATACMS, toate celelalte armamente, să se așeze la clătite, să vină la noi la o petrecere cu ceai”, a zis el.

Declarația sa a fost făcută după ce a salutat „succesul” „Noilor Drumuri ale Mătăsii”. „Noile Drumuri ale Mătăsii” este un proiect de infrastructură promovat de Guvernul de la Beijing în aproximativ o sută de state. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost invitatul de onoare din acest an. La marele eveniment au participat reprezentanţii a circa 130 de țări, în special din Sudul Global.

Rusia este gata să reia negocierile de pace, cu o singură condiție

Vladimir Putin a anunțat, totodată, că va aproba reluarea negocierilor de pace dintre Moscova și Kiev, dacă va fi anulat decretul președintelui Ucrainei privind interzicerea negocierilor de pace.

„Dacă partea ucraineană dorește un proces de negociere real, este necesar să o facă nu prin niște «gesturi teatrale», ci primul lucru care trebuie făcut este anularea decretului președintelui ucrainean de interzicere a negocierilor”, a adăugat oficialul rus.

Related posts

Generalul rus Serghei Surovikin ar fi fost arestat după revolta Wagner. „A ales partea lui Prigojin”

econtext

Economia europeană se clatină. Zona euro intră în recesiune

econtext

Alertă aeriană în Rusia. Terminal petrolier în flăcări, spaţiu aerian închis şi zboruri suspendate

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix