19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia utilizează rachete de croazieră pentru a păcăli apărarea aeriană ucraineană

Un influent blogger rus a susținut sâmbătă că rachetele momeală utilizate de Rusia utilizează rachete de croazieră pentru a păcăli apărarea nu au reușit să înșele sistemul de apărare aeriană al Ucrainei în timpul atacurilor cu rachete îndreptate spre Kiev vineri.

Aeronave militare din Rusia au lansat 19 rachete cu rază lungă de acțiune asupra unor ținte din Ucraina vineri dimineață.

Atacul a dus la moartea unui civil într-o regiune centrală, rănirea altor opt persoane și deteriorarea unei instalații industriale, conform oficialilor de la Kiev.

Rachete momeală folosite de Rusia pentru a păcăli apărarea aeriană ucraineană

Acest atac reprezintă primul tir de rachete efectuat de Rusia în ultimele săptămâni. În principal, aceasta a utilizat drone pentru atacurile sale nocturne.

Șapte bombardiere Tu-95 ale Rusiei au fost folosite pentru a lansa rachete asupra diverselor regiuni ale Ucrainei, conform informațiilor furnizate de forțele aeriene ucrainene.

Rusia

Serhii Popko, responsabilul administrației militare de la Kiev, a dezvăluit că atacul a vizat capitala Ucrainei. Însă, toate rachetele au fost interceptate și distruse de apărarea antiaeriană pe măsură ce se apropiau.

Un blogger rus dezvăluie noua tactică de atac împotriva Ucrainei

Un blogger rus, cunoscut pentru informațiile sale miliatre, a afirmat sâmbătă că forțele ruse au utilizat rachete de croazieră Kh-55 simulate, asemănătoare cu varianta modernizată a rachetelor Kh-101. Totul într-un efort de a păcăli apărarea aeriană ucraineană, conform Institutului pentru Studiul Războiului.

Acesta a susținut că utilizarea rachetelor momeală de către Rusia explică faptul că rachetele rusești nu au reușit să lovească cu succes nicio țintă în Kiev.

El și-a exprimat frustrarea și a spus că este „practic imposibil” pentru forțele ruse să lanseze un număr suficient de rachete Kh-55 simulate pentru a depăși apărarea aeriană ucraineană, dat fiind numărul limitat de bombardiere Tu-95 și T-160 ale Rusiei.

Rusia a mai folosit și în trecut rachete momeală pentru a ataca Ucraina

Anterior, armata din Rusia a utilizat rachete Kh-55, împreună cu alte variante de rachete și drone, ca o tactică de diversiune pentru a suprasolicita apărarea aeriană ucraineană și pentru a compensa reducerea stocurilor de rachete de înaltă precizie.

Vineri, Kostyantyn Mashovets, un observator militar ucrainean, a afirmat că forțele rusești intensifică operațiunile de recunoaștere aeriană înainte de a efectua atacuri extinse cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva obiectivelor din estul și sudul Ucrainei, potrivit Reuters.

Related posts

Ucraina a distrus un convoi de peste zece vehicule militare în regiunea Kursk din Rusia

econtext

Lecţia pe care strategii NATO ar trebui să o înveţe de la ucraineni: A existat o aroganță

econtext

„Spartanii” Ucrainei povestesc cum au decurs luptele din sud: „Am avansat centimetru cu centimetru”

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix