30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia va fi lovită de rachete. Avertismentul lansat de un înalt oficial de la Kiev

Șeful Cancelariei Prezidențiale din Ucraina, Mihailo Podoliak, a lansat un avertisment Rusiei, susținând ideea că atacurile cu rachete și drone care vor lovi ținte militare aflate pe teritoriul din Rusia acestui stat se vor înteți.

Vremea în care ucrainenii acționau cu timiditate la acest capitol a trecut. Zilele trecute, mai multe drone militare ucrainene au lovit o fabrică de lângă Moscova, unde se fabricau dispozitivele optice pentru tancuri și blindate, pe care au distrus-o.

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski a precizat că astfel de atacuri spe Rusia vor avea loc mult mai des.

Rusia

”Desigur, vreau să spun că serviciile speciale ucrainene – atât Direcția Principală de Informații (GUR), cât și Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) – au o rețea destul de eficientă în Rusia. Pot folosi această rețea. Cred că numărul unor astfel de incidente va crește”, a declarat Podoliak.

Ucraina nu recunoaște aproape niciodată că ar sta în spatele acestor atacuri, dar este clar că astfel de dispozitive militare capabile să lovescă în adâncime, la sute de kilometru nu pot fi folosite decât de militari.

Incidente cu drone neidentificate

Consilierul președintelui Zelenski a numit aceste atacuri drept ”incidente cu drone neidentificate”. Podoliak a dat asigurări că astfel de drone vor zbura mult mai des, și în număr mult mai mare spre teritoriul Federației Ruse.

”Este clar că acum se lucrează la sisteme de apărare antiaeriană, se studiază totul, au loc misiuni de recunoaștere şi, treptat, eficacitatea acestor lovituri va crește”, a mai precizat oficialul de la Kiev.

De asememenea, consilierul șefului Administraţiei Prezidenţiale de la Kiev a subliniat că Ucraina nu luptă pe teritoriul Rusiei, dar că va lovi și va distruge ținte, adică fabrici care produc armament, sau sediile unor instituții de forță.

”Desigur, Rusia însăși luptă pe teritoriul Rusiei. Se va autodistruge. În mod categoric. Noi putem doar să oferim servicii suplimentare de consultanţă oamenilor care vorbesc despre cum ar trebui să fie distrusă Rusia de către rușii înşişi”, a mai spus Podoliak.

Explozie la 70 de kilometri de Moscova

Acum două zile, mai exact pe data de 9 august, uzina de echipamente optice Zagorsk, din orașul Serghiev Posad, afla la 70 de kilometri de Moscova, a fost distrusă în întregime.

La finalul intervenției de salvare a persoanelor rănite, oficialii ruși au explicat că uzina a sărit singură în aer ca urmare a nerespectării unor norme de securitate la incendiu.

Între timp, teritoriul uzinei a fost complet închis, accesul în zona respectivă fiind interzis. Jurnaliștii ruși au transmis că există mai multe persoane care au murit, numărul acestora fiind mai mare de zece.

Related posts

Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: „Nu există panică! Nimeni nu fuge”

econtext

Scandal între Zelenski și Scholz pe rachetele Taurus

econtext

OPT LUNI DE GUVERNARE USL: scumpiri record, someri tot mai multi, iar economia de abia mai respira. VEZI ce promisiuni au fost uitate de USL dupa castigarea alegerilor

Asaftei Bogdan

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix