33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusia va suplimenta trupele la frontierele vestice

Rusia va suplimenta forţele militare la frontierele vestice, pe fondul tensiunilor cu NATO, a anunțat ministrul Apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu.

Rusia își va spori mai ales forțele de la granița cu fostele state sovietice din zona Balticii, acum membre NATO.

Argumentele lui Şoigu

,,Occidentul colectiv duce un război prin procură cu Rusia”, a declarat Şoigu subliniind ,,sprijinul său fără precedent” pentru Ucraina prin furnizarea de armament în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a ajuta Kievul să respingă forţele ruseşti, relatează Reuters.

Astăzi, în cadrul reuniunii Consiliului, vom examina chestiuni legate de crearea districtelor militare Leningrad şi Moscova, cu consolidarea simultană a grupărilor de trupe ale Forţelor Armate ale Federaţiei Ruse la frontierele noastre vestice, a anunţat Şoigu în deschiderea reuniunii conducerii Ministerului Apărării.

Rusia

Frica de polonezi şi intrarea Finlandei în NATO

El a arătat că Polonia, membră NATO, a anunţat deja planuri de consolidare a armatei sale şi se aşteaptă, de asemenea, ca forţe şi armament semnificativ al NATO să fie desfăşurate în Finlanda, a cărei includere aproape a dublat lungimea frontierei terestre a Rusiei cu alianţa militară occidentală.

Şoigu a calificat intrarea Finlandei în NATO şi viitoarea intrare a Suediei drept „un factor serios de destabilizare”. Cele două state nordice au renunţat la tradiţia de decenii de neutralitate, păstrată în timpul Războiului Rece, solicitând aderarea la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, la începutul anului trecut.

Pe teritoriul finlandez, este probabil că vor fi desfăşurate contingente militare suplimentare şi arme de atac ale NATO, capabile să lovească ţinte critice în nord-vestul Rusiei la o adâncime considerabilă”, a declarat Şoigu.

El a amintit, de asemenea, că Polonia şi-a anunţat intenţia de a construi cea mai puternică armată de pe continent şi a devenit „principalul instrument al politicii antiruseşti a Statelor Unite ale Americii”.
Şoigu a declarat că numărul unităţilor militare NATO venite din afara regiunii şi staţionate în Europa de Est a crescut de două ori şi jumătate din februarie anul trecut şi că acestea se ridică acum la 30.000 în total.

Aceste ameninţări la adresa securităţii militare a Rusiei necesită un răspuns adecvat şi în timp util. Vom discuta măsurile necesare pentru a le neutraliza în cadrul reuniunii şi vom lua deciziile corespunzătoare, a declarat ministrul rus al apărării.

Related posts

Este oficial. Slovacia a anunțat NATO că NU mai trimite arme Ucrainei pentru războiul cu Rusia

econtext

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, care a jucat un rol-cheie în susținerea Ucrainei, a demisionat. Motivele invocate

econtext

Cine l-a ucis pe Evgheni Prigojin! S-a aflat adevărul despre moartea liderului Wagner

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix