33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rușii caută metode de a găsi și distruge avioanele F-16 ale Ucrainei. Unde le pot ascunde ucrainenii?

Rușii vor folosi o varietate și metode pentru a găsi și distruge avioanele F-16 occidentale când vor ajunge în Ucraina, a declarat pentru Ucraina Dmitro Jmailo, director al Centrului ucrainean pentru securitate și cooperare.

În opinia sa, Comandamentul Forțelor Aeriene va folosi aceleași tactici și strategii pentru a proteja aviația, așa cum a făcut-o încă de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei.

„Toată aviația a fost pregătită pentru invazie, iar în momentul loviturilor masive pe teritoriul Ucrainei, aceasta se afla în cea mai mare parte în aer. Chiar înainte de invazie, se construia o rețea de autostrăzi unde puteau ateriza avioanele. Dar trebuie să înțelegem că aeronavele occidentale, F-16, vor fi într-adevăr vânate de ruși”, a declarat expertul.

Jmailo a adăugat că rușii vor folosi o serie de măsuri de informații, inclusiv imagini prin satelit și sabotori 

„Cred că avioanele F-16 vor fi mutate în mod constant, astfel încât să nu stea într-un singur loc. În caz contrar, va fi foarte, foarte dificil să păstrăm avioanele”, a conchis el.

În luna mai, președintele Volodimir Zelenski a declarat că primele avioane de luptă F-16 vor intra în serviciul Forțelor Armate în acest an. Cu toate acestea, el a precizat că acestea nu vor juca un rol cheie din cauza numărului mic.

General locotenentul în rezervă al Forțelor Aeriene americane David Deptul consideră că F-16 va permite forțelor armate ucrainene să lovească ținte cheie din Rusia. De asemenea, va reduce capacitatea ocupanților de a-și desfășura forțele în Ucraina. Mai multe țări au anunțat deja că vor permite avioanelor livrate Kievului să fie folosite pentru a lovi teritoriul rusesc, inclusiv Olanda și Danemarca.

Related posts

Război în Ucraina, ziua 641. Zelenski cere apărare antiaeriană pentru a-și proteja exporturile de cereale

econtext

SUA au testat racheta intercontinentală nucleară Minuteman, ca răspuns la amenințările Rusiei

econtext

Un nou război e pe cale să izbucnească. Sierra Leone este în aceste momente sub asediu

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix