11.9 C
București
3 aprilie 2025
econtext.ro
ACTUAL

Rușii l-au lăsat din brațe pe Călin Georgescu. Candidatul prorus a dispărut subit de pe TikTok

Rușii l-au lăsat din brațe pe . Odată ce candidatul prorus a fost eliminat de BEC și CCR din cursa prezidențială s-a mai întâmplat un fenomen neașteptat – Călin Georgescu a dispărut subit de pe rețelele de socializare.

Dacă înainte de alegerile prezidențiale din 2024, puțină lume a auzit de Călin Georgescu, odată eliminarea definitivă a acestuia din cursa prezidențială din luna mai 2025 – candidatul prorus a intrat din nou în anonimat.

Rușii l-au lăsat din brațe pe Călin Georgescu. Candidatul prorus a dispărut subit de pe TikTok
Înainte cu aproximativ 2-3 săptămâni de primul tur al prezidențialelor din noiembrie 2024, Călin Gerogescu, un personaj inexistent în spațiul public a bubuit efectiv pe rețelele de socializare, în special pe TikTok – ajungând chiar în primii 8 „tiktokeri” din lume – devansând vedete internaționale de la Hollywood, soliști de talie mondială sau fotbaliști legendari.

Valul de ură a crescut la cote maxime în România, după anularea alegerilor și odată cu el au explodat și rețelele de socializare.

Timp de 3 luni de zile, Călin Georgescu a fost pe prima pagină în mai toate publicațiile de știri din țară, dar și din străinătate.

Rușii

De asemenea, pe TikTok și Facebook, fermele de boți și trolli cu legături la Moscova bombardau continuu feed-urile rețelelor de socializare cu informații „calde” despre ce a mai spus sau ce a mai făcut „CG” (Călin Georgescu n.red).

Citește și: Călin Georgescu, turnat și de Bogdan Peșchir: Am plătit peste 380.000€ la TikTok pentru campania lui

Practic 8 din 10 postări pe TikTok erau cu și despre Călin Georgescu.

Pagini și grupuri cu sute de mii sau milioane de urmăritori și vizualizări, care anterior abordau postări creștin-ortodoxe, amuzante sau despre relații de cuplu s-au transformat peste noapte în canale de propagandă pro-Călin Georgescu.

Interesant este că mai toate aceste pagini de Facebook trimiteau urmăritorii spre pagini web obscure de știri unde Călin Georgescu era venerat ca un zeu.

Decăderea lui Călin Georgescu

În ultimele zile înainte de depunerea candidaturii la alegerile prezidențiale din luna mai, „valul CG-ist” a căpat amploare transformând rapid mitingurile „Turul 2 înapoi” în proteste violente.

Rușii

În momentul în care Biroul Electoral Central (BEC) a respins dosarul de candidatură a lui Georgescu, susținătorii săi fanatizați și-au ieșit din minți și au generat un val fără precendet de violențe în ultimii 20 de ani.

 Georgescu a mai făcut o ultimă încercare, contestând decizia BEC la CCR – deși, probabil și el era conștient de rezultat.

Reamintim că decizia BEC de respingere a dosarului de candidatură a lui Călin Georgescu făcea referire chiar la decizia CCR de anulare a alegerilor prezidențiale din 2024.

Înapoi în anonimat

După decizia finală a CCR de respingere a candidaturii lui Georgescu, presa din România a analizat „reach-ul” acestuia pe rețelele de socializare.

În mod surprinzător, valul lui Georgescu” s-a stins brusc. Pe TikTok abia dacă mai apar postări despre candidatul prorus și acelea vechi.

Au mai rămas mici reminiscențe ale fake-news-urilor lui Georgescu referitor la „trimiterea românilor pe front” – argument fals rostogolit în continuare de Diana Șoșoacă, George Simion sau Anamaria Gavriă, dar și aceastea par că se sting din ce în ce mai mult.

La fel s-a întâmplat și pe Facebook. Paginile și grupurile cu sute de mii de utilizatori care făceau propagandă pro-Călin Georgescu au revenit la activitatea inițială – postări despre ortodoxie, postări amuzante sau despre relații de cuplu.

Unele dintre ele își continuă activitatea și pe acele site-uri așa-zis de știri – însă abordează alte subiecte.

Related posts

Un val de aer rece va traversa România. Temperaturile scad brusc

econtext

Prognoza meteo, 29 aprilie. Săptămâna Mare începe cu ploi slabe. Zonele afectate de precipitații

econtext

Anunțul momentului despre recalcularea pensiilor! Este răsturnare totală de situație în România

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More