23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Rusoaicele protestează: Vova Putin, adu-ne soții înapoi!

Rusoaicele au lansat o acţiune de protest online anti-război. Ele îi cer lui Vladimir Putin ca, de sărbători, să le fie demobilizaţi soţii care luptă în Ucraina.

Rusoaicele protestează împotriva lui Putin. Femeile din Rusia au organizat o acţiune de protest online anti-război. Este un protest după câteva luni de tăcere în Rusia, unde orice acţiune de protest sau simplă exprimare împotriva guvernării de la Moscova este sancţionată dur.

Cum protestează rusoaicele

Protestul femeilor din Rusia are loc pe canalul de Telegram „Rusia protestatară”. Protestul se desfăşoară sub lozinca „Vova Putin, întoarce-mi soţul din război”.

Protestatarele folosesc diminutivul de la Vladimir, Vova, ceea ce manifestă lipsă de respect. Vova sau Vovocika este un personaj din anecdotele ruseşti.

„Putin şi-a înaintat candidatura pentru un nou mandat de 6 ani. Şi va sta până în 2030 sau până nu îşi va da duhul. Femeile din Rusia au lansat o acţiune de protest de Revelion cu genericul „Vova Putin, întoarce-mi soţul din război”, scrie pe Telegram.

Rusoaicele fac fotografii, acoperindu-şi faţa cu lozinci.

„Vova Putin, întoarce-mi soţul”, „Pe când demobilizarea? Demult e timpul”, „E timpul schimbării”, cer protestatarele.

Femeile din Rusia au recurs la această formă de protest pentru a evita sancţiunile dure.

Rusoaicele

Sancţiuni dure pentru proteste în Rusia

După invazia în Ucraina, Kremlinul a întrodus un articol care prevede sancţiuni dure pentru discreditarea armatei. Oamenii pot primi amenzi usturătoare doar pentru că ascultă un cântec ucrainen sau au combinat culorile drapelului Ucrainei, galben-albastru.

În august, judecătorii unui tribunal din Crimeea au decis să amendeze trei animatoare pentru copii dintr-un parc acvatic pentru discreditarea armatei ruse. Cele trei femei au fost considerate vinovate pentru că au dansat pe o populară melodie aparținând unui compozitor ucrainean.

„Crima” s-a petrecut pe 8 augut, iar cele trei femei au fost, mai întâi, plasate în arest de autoritățile din Rusia, după cum relatează publicația independentă Novaya Gazeta.

Cele trei dansatoare au primit 15.000 de ruble, amendă, din partea judecătorilor, adică 138 de euro. Cazul lor a fost prezentat de Ministerul de Interne de la Moscova pentru a-i descuraja pe alții să le urmeze exemplul.

Protestele anti-război se pedepsesc cu închisoarea.

Cum sunt folosite rusoaicele în propaganda Kremlinului

Propagandiştii ruşi folosesc femeile în acţiunile lor de a face imagine Kremlinului. De cele mai multe ori, acţiunile propagandiştilor depăşesc orice logică.

Recent, canalele de televiziune pro-Kremlin au distribuit un reportaj. O femeie care şi-ar fi pierdut recent fiul în războiul din Ucraina îi spune lui Putin că este mândră că fiul ei şi-a dat viaţa pentru patrie. Rusoaica mai spune că este mândră că şara are aşa un conducător şi îndeamnă femeile să-l susţină pe Putin.

În acest timp, liderul de la Kremlin, ascultă, zâmbind satisfăcut.

Related posts

Vladimir Putin ar putea fi arestat! Va merge în Turcia deși s-a emis un mandat de arestare pe numele său

econtext

Ruşii apelează la metode barbare pe front. Minează chiar şi trupurile propriilor soldaţi

econtext

China, despre atacul Iranului asupra Israelului: A fost un exerciţiu al dreptului de autoapărare

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix