30.8 C
București
13 iunie 2024
econtext.ro
PIAȚA MUNCII

Salariile celor 9 judecatori de la Curtea Constitutionala fac cat 1.600 de salarii minime. Vezi cu cat sunt platiti judecatorii de cinci stele ai Romaniei

Curtea Constitutionala (CC) a devenit, in mod cert, vedeta momentului, dupa ce a respins comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Un verdict neasteptat de unii, previzibil pentru altii! De ce?

Pentru ca cei noua judecatori care compun Curtea Constitutionala au fost considerati ca fiind fie de partea PDL, fie apropiati ai PSD-ului si ai fostului presedinte Ion Iliescu.

Totusi, unele rezolutii date de acesti judecatori au fost potrivnice cand uneia dintre aceste doua tabere, cand celeilalte. Si atunci, mai putem vorbi de un partizanat?

Componenta

Pana a da raspunsuri la astfel de intrebari, dorim sa vedem cine face parte din aceasta institutie. Sa reamintim: CC se compune din 9 judecatori, care au un mandat de 9 ani, mandat care nu poate fi prelungit sau innoit.

Trei judecatori sunt numiti de Camera Deputatilor, trei de Senat si trei de Presedintele Romaniei.

Iata care sunt, in prezent, cei noua membri: Augustin Zegrean (presedinte), Aspazia Cojocaru, Gaspar Acsinte, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Puskas si Tudorel Toader.

Radiografie economica

Iar in aceasta analiza dorim sa initiem „radiografierea” lor economica si incepem prin a prezenta salariile acestora, salariile pe care le primesc in calitate de membrii ai Curtii Constitutionale.

Este vorba despre salariile aferente anului 2010, dupa cum reiese din ultimele declaratii de avere ale acestora.

Dupa cum stiti, Econtext a prezentat numeroase astfel de radiografii, asupra multor categorii sociale. Mai mult, sectorul juridic nu este la prima analiza de acest gen.

In urma cu cateva luni, am publicat un top al salariilor incasate de presedintii tribunalelor din toate judetele Romaniei. Iar cifrele erau ametitoare: media salariala era de aproape 10.000 de lei pe luna.

Vezi aici topul salariilor incasate de judecatorii din Romania. Cat castiga cei mai puternici judecatori din tara noastra.TOP national!

In plus, am facut un clasament si al masinilor pe care le detin acesti magistrati de judet.

Topul masinilor detinute de cei mai importanti judecatori din Romania. Vezi ce bolizi conduc magistratii

Judecatorii legiuitorilor

Nici magistratii din cadrul Curtii Constitutionale nu stau prost la salarii. Aici, ierarhia este respectata si la nivelul salarial, presedintele Augustin Zegrean avand cel mai ridicat salariu lunar: 18.696 lei. A doua pozitie este ocupata de Aspazia Cojocaru, cu putin peste 17 mii de lei pe luna. In total, doar doi din noua judecatori au mai putin de 10 mii de lei pe luna (Mircea Stefan Minea si Iulia Motoc).

Impreuna, cei noua judecatori incaseaza 111.351 de lei pe luna. Ceea ce inseamna 1.336.212 lei pe an. Si este vorba doar despre salariul net, lasand la o parte contributiile sociale, impozitele, alti angajati din cadrul institutiei, etc.

Mai mult, suma anuala care se duce pe salariile lor nete echivaleaza cu aproape 1.600 de salarii minime. Cu alte cuvinte, 9 (noua oameni) fac cat 1.600 de muncitori care sunt platiti cu minimul pe economie! Cat 5% din numarul total al angajatilor din judetul Giurgiu! (Vezi aici cati angajati sunt in fiecare judet din Romania)

In calcul, am luat in considerare suma anuala (1.336.212 lei), pe care am raportat-o la venitul total pe economie, care a fost de 835 de lei in trimestrul al treilea al anului 2011, dupa cum informeaza Institutul National de Statistica (INS).

 

Dar iata salariile lunare pe care le incaseaza cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale. Sunt salariile nete:

 

 

 

 

 

https://econtext.ro/dosar–2/analiza/salariile-celor-9-judecatori-de-la-curtea-constitutionala-fac-cat-1600-de-salarii-minime-vezi-cu-cat-sunt-platiti-judecatorii-de-cinci-stele-ai-romaniei.html

Related posts

Concediu prelungit pentru bugetari: 21-24 ianuarie! Câte zile libere au cei din sectorul privat?

Avramescu Radu

Protestele din învățământ iau amploare în toată țara! Sindicaliștii sunt tot mai nemulțumiți!

Moise Lidia

Telekom România anunță dezastrul: se vor face CONCEDIERI în masă

econtext

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix