30.3 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Schema „mătușa”: Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

Schema imobiliară prin care primarul sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, eliberat recent din închisoare, a înălțat o vilă de peste 200 de metri pătrați la intrarea în Bragadiru, o are în centru pe o pensionară de 87 de ani, care administrează afacerile copiilor săi.

Domeniul primarului Piedone este ascuns pe numele unei pensionare care are 87 de ani. Ana Roșca. Are 87 de ani și o pensie de doar 2000 de lei, dar deține un domeniu impresionant la intrarea în orașul Bragadiru. Doar vila are 208 mp. Aici locuiește, de fapt, familia Piedone. Născută în Vâlcea, doamna Roșca este și administrator, la cei 87 de ani, în două companii deținute de copiii primarului. Una dintre aceste firme deține și terenul pe care este ridicat domeniul imobiliar.

Domeniul primarului Piedone, ascuns pe numele unei pensionare de 87 de ani

Iulian Cârlogea. Este nepotul lui Piedone și administratorul public al Primăriei sectorului 5. Într-o casă a lui Cârligea figurează cu domiciliul pensionara Ana Roșca, proprietara domeniului din Bragadiru. Cârligea e conectat și la adresa oficială din Capitală a primarului Piedone.

Marian Preda. Noul subprefect al Capitalei este cel mai cunoscut vecin, în Bragadiru, cu Piedone și rudele acestuia. Preda a fost promovat politic, după ce a condus o companie din subordinea primarului Sectorului 5.

Bragadiru, strada Sipetului.

Micuța stradă din Bragadiru este aglomerată de vile cu garduri înalte și cu piscine. Familia Piedone pare că a ocupat-o cu totul.

Chiar prima casă, de la numărul 1, este proprietatea fratelui lui Piedone.

La numărul 2 și 4, stau cei doi copii ai edilului. Firma celor doi copii deține și vila primarului, aflată la numărul 7.

Între ele sunt alte proprietăți, deținute de aceeași pensionară, Ana Roșca, proprietara din acte a vilei de la numărul 7.

Aici, în spatele unui gard înalt, se află domeniul neștiut al lui Piedone: o vilă cu un etaj, cu o suprafață totală de 208 metri pătrați.

Dintre toate proprietățile din jur, cele de la numerele 3, 5 și 7, unde locuiește Piedone, sunt singurele care nu au extras de carte funciară. Teoretic, nu există în scriptele de la Cadastru și nu există vreo posibilitate să îi dai în vreun fel de urmă pentru a vedea în proprietatea cui se află.

La numărul 5 se învecinează cu un garaj imens, acoperit, care poate adăposti multe automobile.

Piedone este un cunoscut colecționar de mașini de epocă. La numărul 3 este o altă intrare într-un alt garaj. Terenurile de la aceste două numere aparțin tot doamnei Ana Roșca, pensionara de 87 de ani.

Vecin cu cuscra și subprefectul Capitalei

La una dintre vilele de peste drum, proprietară este Mariana Capotă, cuscra lui Piedone.

Un alt vecin al lui Piedone este Marian Preda, noul subprefect al Capitalei, un apropiat al primarului de la sectorul 5. Marian, care deține vila cu piscină de la numărul 4, a fost director general al companiei publice, Amenajare Edilitară Sector 5.

Terenul de sub vila cu piscină a noului subprefect al Bucureștiului este pe numele unor rude ale lui. La fel și un teren viran de lângă vila lui Piedone, pe care este amenajată o parcare improvizată. Cristina Preda, soția subprefectului, a fost șefa de cabinet a lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD. Ea s-a plâns acum un an în presă că menajera i-ar fi furat bijuterii în valoare de 350.000 Euro.

Piedone

În spatele casei lui Piedone, un vecin, poate singurul care nu are legătură cu Piedone, a decis să-și scoată proprietatea la vânzare.

În casa nepotului

Ana Roșca, pensionara de 87 de ani, nu mai are alte proprietăți imobiliare în afara celor din Bragadiru. Are însă domiciliul declarat într-o altă locație din sectorul 4 al Bucureștiului, pe strada Prașilei. Aici este proprietar Iulian Cârlogea, administratorul public al primăriei sectorului 5 și nepotul soției lui Piedone.

Oficial, Piedone locuiește în altă zonă din București, strada Principatele Unite nr. 9. Aici sunt mai multe proprietăți, dar niciuna pe numele primarului.

Piedone a cerut, în urmă cu mai bine de 20 de ani, primarului sectorului 4 să-i repartizeze această vilă, drept locuință socială.

Din cele 9 clădiri din incinta curții de la această adresă, două ies în evidență: una cu o suprafață construită de la sol de 211 metri pătrați și o alta cu o suprafață la sol de 197 metri pătrați. Ambele, parter și mansardă. Proprietarii din acte de la cea mai mare clădire sunt cei doi copii ai lui Piedone. Pentru un apartament i-au dat mamei lor drept de uzufruct viager. Adică aceasta se poate bucura de toate drepturile unui proprietar pe viață.

La cea de-a doua clădire, unul dintre principalii proprietari este un nepot de-ai acestuia: Cârlogea Liviu. Adică fratele lui Iulian Cârlogea, administratorul public al sectorului 5.

Terenul de 1300 de metri pătrați, pe care se află toate cele nouă clădiri, aparțin copiilor lui Piedone și nepotului acestuia.

„Mătușica” afaceristă

Ana Roșca este administratorul companiilor God Trust Enterprises SRL și Chocoland SRL.

Ambele sunt deținute în proporții egale de cei doi copii ai lui Piedone. Primul SRL deține terenul sub care a fost construită vila primarului din Bragadiru.

Afacerile copiilor lui Piedone sunt mai degrabă modeste. Interesantă pare doar secțiunea de capitaluri a primei companii unde, an de an, au avut la dispoziție sume de 1,5 milioane lei. Singura explicație pentru care doamna Roșca a fost trecută în actele oficiale este cea a preluării responsabilităților legale în privința administrării celor două companii.

Cu alte cuvinte, Piedone se folosește de o octogenară pentru a-i feri de orice posibile sancțiuni legale pe cei doi copii ai săi.

DATE FINANCIARE

God Trust Enterprises SRL

An Cifră afaceri Profit Capitaluri

2022 420.000 267.000 1.633.000

2021 239.000 112.000 1.360.000

2020 248.000 119.000 1.500.000

2019 359.000 308.000 1.400.000

Chocoland SRL

An Cifră afaceri Profit

2022 55.000 56.000

2021 20.000 17.000

2020 22.000 13.000

2019 26.000* 12.000**

* Lei

** Sursa: Ministerul Finanțelor Publice

Primarul Popescu- Piedone nu a dorit să răspundă unui set de 11 întrebări pe care iau fost trimise.

Erau întrebări privind legătura imobiliară cu pensionara Ana Roșca, vila din Bragadiru unde locuiește efectiv și despre motivele pentru care folosește o serie de interpuși pentru a-și masca proprietățile și mașinile scumpe.

A refuzat să răspundă acestor întrebări, dar ne-a transmis „sănătate” și că „abia așteaptă să citească materialele noastre”.

Related posts

Mai multe intersecții importante și intens circulate din București urmează să fie semaforizate, spune Nicușor Dan

econtext

În acest weekend, în curtea Arenei Naţionale din Bucureşti are loc Asia Fest 2023

econtext

Lucrările de reabilitare la Piața Valea Ialomiței au intrat pe ultima sută de metri

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix