33.4 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Se caută spioni! SRI face angajari. Ce posturi sunt disponibile

Serviciul Român de Informații (SRI) deschide înscrierile pentru postul de ofițer operativ/analist în perioada 6 – 31 mai.

Ofițerul operativ de la SRI are rolul esențial de a colecta informații, necesitând abilitatea de a obține acces în medii relevante pentru securitatea națională și de a recruta surse. În plus, trebuie să interpreteze semnificațiile ascunse în detalii aparent minore și să aibă o înțelegere profundă a psihologiei umane și a limbajului non-verbal.

„La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante.”, menționează descrierea de pe site-ul SRI.

Pe de altă parte, ofițerul analist evaluează datele culese de ofițerii operativi și identifică schimbările și tendințele în manifestarea amenințărilor, elaborând scenarii alternative și evidențiind implicațiile pentru a sprijini strategiile de securitate și planurile de acțiune.

„Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. (..)Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat.”, se precizează pe site-ul SRI.

În final, analiza rezultatelor este furnizată beneficiarilor legali în timp util și în funcție de domeniul de competență, pentru a-i sprijini în elaborarea unor strategii sau planuri de acțiune menite să prevină riscurile și să promoveze interesele naționale.

Cei care doresc să devină ofițeri operativi sau analiști trebuie să îndeplinească cerințele de încadrare în Serviciul Român de Informații conform Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normelor interne și să treacă toate etapele selecției.

Candidații care trec cu succes procesul de selecție și sunt declarați admiși la examenul/concursul de admitere vor urma cursuri de licență, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, după care vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Related posts

Demonstrație de forță a trupelor NATO, cu ”dedicație” pentru Rusia: Această zonă rămâne sub protecţia Alianţei!

econtext

Prognoza meteo, 5 martie. Vreme capricioasă, de primăvară. Zonele în care va fi necesară umbrela

econtext

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni: Vine frigul!

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix