17.4 C
București
25 aprilie 2024
econtext.ro
Uncategorized

Se intorc oltenii si moldovenii acasa din strainatate? IATA in ce judete isi construiesc romanii tot mai multe locuinte

Se intorc moldovenii si oltenii acasa? Incep sa se intoarca din strainatate si sa-si construiasca locuinte in judetele de unde au plecat?

Asa s-ar putea explica evolutia actuala de pe piata constructiilor de locuinte, cu cresteri aproape in exclusivitate in judete din Moldova si Oltenia.

Locuinte

Econtext va arata cum a evoluat constructia de locuinte in ultimii patru ani, de la inceputul crizei (trimestrul trei din 2008) si pana in prezent (trimestrul trei din 2012). Patru ani de criza! Si va aratam evolutia din fiecare judet.

Mai exact, va aratam cate locuinte au fost finalizate in fiecare judet in perioadele mentionate. Si, dupa cum ne asteptam, in majoritatea judetelor se consemneaza inca scaderi. Cu cateva exceptii! Este vorba despre toate tipurile de locuinte: case, vile, apartamente in blocuri, etc.

Publicatia Econtext nu este la prima analiza asupra pietei imobiliare din Romania, asupra locuintelor din tara noastra. Iata si alte analize de acest gen:

 

Romania, locul trei in UE la ieftinirea locuintelor. VEZI cu cat s-au ieftinit casele si apartamentele din Romania, dar si in ce tari cresc preturile ca inainte de criza

RECORD ABSOLUT: cel mai bogat deputat are 15 case! VEZI cate sute de locuinte au impreuna toti deputatii Romaniei

Topul locuintelor. Cate case si apartamente s-au construit in fiecare judet in ultimii ani. Harta locativa a Romaniei

Criza a prabusit piata locuintelor. Care sunt judetele in care criza a pus pe butuci piata rezidentiala

 

Olteni si moldoveni

Din cele 42 de judete din Romania, numarul de locuinte terminate a urcat doar in noua si a scazut in 33.

Cele mai mari cresteri au avut loc in judete din Oltenia si Moldova, semn ca locuitorii din aceste regiuni s-ar intoarce din strainatate si s-ar stabili acasa, potrivit unei explicatii oferite de analisti imobiliari.

Astfel, cel mai mare avans a avut loc in Gorj, unde numarul de locuinte finalizate a urcat cu 119% (mai mult decat dublu), de la 90 de locuinte terminate in trimestrul trei din 2008, pana la 197 locuinte in trimestrul trei din 2012.

Urmeaza eternul Botosani, cu o crestere de 65%, dupa care tot judete din Oltenia!

 

 

Dar iata cate locuinte s-au construit in fiecare judet din Romania, unde se misca piata imobiliara si unde este inca in moarte clinica:

 

 

 

http://econtext.ro/economie/imobiliare–2/se-intorc-oltenii-si-moldovenii-acasa-din-strainatate-iata-in-ce-judete-isi-construiesc-romanii-tot-mai-multe-locuinte.html

 

Related posts

BILANT NEGRU PENTRU USL dupa sase luni de guvernare: 61 de masuri negative – 5 pozitive! Inflatia s-a triplat, economia a intrat in picaj, fondurile europene au inghetat

Asaftei Bogdan

Harta gigacaloriei! Cat costa caldura in fiecare judet din tara! Unde se dau cele mai mici/mari subventii

Asaftei Bogdan

Ce masini au cei mai cunoscuti politicieni din Romania. Vezi ce autoturisme 4 X 4 conduc Tariceanu, Mitrea, Ponta, Nastase, Antonescu, Udrea, Vanghelie, Oprea, Fenechiu

Asaftei Bogdan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More