21.2 C
București
30 septembrie 2023
econtext.ro
ACTUAL

Se lucrează intens la consolidarea imobilului de pe Str. Bărăției nr. 50 din București

Primarul general al Municipiului București a informat că lucrările de consolidare la clădirea situată pe Strada Bărăției nr. 50 sunt în plină desfășurare. Proiectul de consolidare este finanțat din bugetul local. Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a făcut acest anunț pe pagina sa de Facebook și a menționat că s-au finalizat deja diverse lucrări la această clădire veche de peste 200 de ani.

Au fost finalizate lucrările de decopertare, curățare și pregătire faza de armare a bolții semicilindrice din zidărie de cărămidă „oltenească” după ce a fost refăcut acoperișul și șarpanta pentru a opri infiltrațiile și a proteja interiorul imobilului.

Primarul a explicat că soluția adoptată pentru intervenție respectă cerințele specifice restaurării unei clădiri istorice și are ca obiectiv principal păstrarea și protejarea valorilor arhitecturale, urbanistice și istorice ale clădirii, precum și valorile urbanistice ale zonei înconjurătoare. Aceste lucrări de restaurare au ca rezultat conservarea aspectului fațadei străzii Bărăției și a detaliilor monumentului istoric în sine.

Primarul a adăugat că expertiza tehnică propune consolidarea învelișului clădirii și a subsolului, reconstrucția structurii acoperișului și refacerea planșeului de la nivelul parterului.

De asemenea, prin soluția propusă se menține funcțiunea existentă, păstrând caracterul zonei, care îmbină comerțul și serviciile cu locuirea. Sunt propuse finisaje în acord cu autenticitatea structurii imobilului, pereții exteriori supraterani vor fi finisați cu tencuială pe bază de var hidraulic și praf de piatră. Decorațiile din ceramică de la parapeții ferestrelor si de la cornișă vor fi restaurate și conservate, elementele deteriorate urmând a fi replicate după elementele existente, tot din ceramică, a mai spus Nicușor Dan.

Lucrările sunt programate să fie finalizate într-un interval de 11 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor, care a avut loc la 1 august 2023. Proiectul de consolidare a clădirii de pe Strada Bărăției nr. 50 este finanțat din bugetul local.

Related posts

Lucrările de amenajare a spațiului verde de la Piața Presei Libere s-au încheiat

econtext

Eduard Hellvig, dezvăluiri din interiorul SRI. Cum își descrie foștii colegi

econtext

România pusă în afara Schengen de Nehammer și Orban deși migranții ilegal vin în Austria din Ungaria

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More