19.9 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Secretarul general al NATO: Este un „moment critic” pentru războiul din Ucraina

Vorbind la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că miniștrii apărării se întâlnesc joi într-un „moment critic” într-o „lume mai periculoasă”, scrie The Guardian.

Stoltenbeg Secretarul general al NATO a spus: ”Ucraina a lansat o contraofensivă, ceea ce vedem este luptă aprigă. Este încă devreme, dar vedem și că ucrainenii obțin câștiguri și că Ucraina este capabilă să elibereze pământul ocupat”.

El subliniază că sprijinul pe care aliații NATO l-au oferit Ucrainei „de multe luni chiar face o diferență pe câmpul de luptă”.

„Războiul din Ucraina demonstrează doar necesitatea de a fi alături de Ucraina” și un sprijin continuu, a spus secretarul general al NATO.

De asemenea, alianța plănuiește să consolideze cheltuielile pentru apărare.

Astăzi miniștrii apărării se vor întâlni cu membrii industriei de apărare și vor conveni în cadrul întâlnirii „noi obiective de capacitate” pentru a asigura suficientă muniție, despre care Stoltenberg a spus că va fi „semnificativ mai mare” față de ce era până acum.

„Ucraina are nevoie de multe tipuri diferite de sprijin”, dar accentul se va pune pe susținere, a spus secretarul NATO.

Related posts

Ucraina riscă să piardă războiul până la sfârșitul anului, dacă SUA nu trimit mai mult ajutor militar, avertizează directorul CIA

econtext

Acordul dintre Putin şi Prigojin s-ar fi rupt. Trupele Wagner se retrag din Belarus

econtext

Unde ar putea fi amplasate trupele franceze în cazul unei intervenții în Ucraina

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix