1.4 C
București
1 decembrie 2021
econtext.ro
TURISM

Secretul ascuns într-una dintre cele mai frumoase peşteri din lume, situate în România

Secretul ascuns. Peştera Lacul Verde, denumită şi Peştera cu Lac, este situată în peretele vestic al Muntelui Stogşoare, la o altitudine absolută de circa 990 metri şi relativă de 140 metri faţă de talvegul văii râului Cheia, în versantul stâng al Ogaşului Ursului, din Munţii Căpăţânii, Masivul Buila – Vânturariţa.

Peştera Lacul Verde şi-a căpătat denumirea după culoarea intensă a lacului pe care îl ascunde între pereţii săi de stâncă, un ochi de apă de circa 10 metri pătraţi, dar cu o adâncime care atinge în unele locuri chiar şi 3 metri.

Secretul ascuns. A fost explorată şi cartată în anul 1978 de către Cercul de Speologie “Niphargus” din Râmnicu Vâlcea, fiind una dintre cele mai apreciate si vizitate peşteri din zonă, adăpostind puncte fosilifere şi faună cavernicolă de interes.

Prezenţa lacului într-o peşteră fosilă suspendată în calcare puternic fisurate se explică prin impermeabilizarea puţului galeriei cu argilă de decalcifiere. Prin deschiderea unor fisuri, este posibil ca lacul să se dreneze, ca şi cel din Peştera Pagodelor.

Accesul în peşteră este îngreunat datorită blocurilor mari de calcar prăbuşite. Totuşi, nu necesită echipament special, ci surse de lumină, conform One.ro.

Secretul ascuns, Peştera Lacul Verde sau Peştera cu Lac este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Oltului.

Related posts

Ce servicii solicită românii când rezervă o cameră de hotel pentru vacanţă

Cazaban Emilia

Peste 80 la sută dintre turiștii cu vouchere de vacanță vor la mare și în vârf de sezon

Avramescu Radu

Comisia Europeană: 120 de milioane de turişti vor fi mai bine protejaţi prin noile norme adoptate de UE

Cazaban Emilia

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More