23.8 C
București
22 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Sector 1 | Tudorache se vede iar la Primărie, de data asta independent. „Așa au vrut oamenii!”

Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, care a pierdut în fața lui Clotilde Armand în 2020, ar putea candida din nou pentrul fotoliul de edil. Acesta a spus, pentru Buletin de București, că, în cazul în care se va strânge numărul de semnături necesar candidaturii, va candida „dacă nu, nu”.

Dan Tudorache a declarat, pentru jurnaliștii Buletin de București, faptul că strângerea de semnături necesare candidaturii sale a fost o inițiativă civică. În cazul în care cetățenii vor strânge suficiente, își va realiza un program electoral pentru campanie și va „continua ce a lăsat în octombrie 2020”:

http://www.youtube.com/watch?v=lxEBenoYBIU

„Vă pot confirma că au venit niște cetățeni la biroul meu parlamentar și au dorit să strângă semnături pentru mine. Dacă se va strânge numărul de semnături voi candida, dacă nu, nu. Nu am avut nicio discuție cu vreun partid, așa au vrut oamenii (n.r.: despre candidatura independentă).”

Întrebat despre programul electoral, acesta a spus că „cu siguranță” va avea, după ce va vedea că s-a întrunit numărul de semnături.

Tudorache nu știe nici cum se strâng semnăturile, nici câte s-au strâns deja, și nici dacă se va atinge pragul necesar:

„Dacă sunt cetățeni care doresc să semneze, voi strânge numărul de semnături. Dacă nu, nu. Vom vedea, nu pot să spun nici da ,nici nu”, a spus Tudorache.

Ecopolitic spune că Tudorache ar avea „deja o mare parte din semnături strânse”.

Cursele strânse pentru primărie

Dan Tudorache a fost primarul Sectorului 1 între 2016 și 2020. În 2016, Clotilde Armand, parte din Uniunea Salvați Bucureștiul (USB) la vremea respectivă, a contestat rezultatul alegerilor, partidul cerând renumărarea voturilor, invocând discrepante statistice, în secțiile de votare unde nu au fost delegați membrii USB. Cererea a fost respinsă de către Biroul Electoral de Circumscripție.

ANI constată nevinovăţia deputatului PSD Dan Tudorache, fost primar al Sectorului 1, şi clasează cazul acestuia / Tudorache: M-au cercetat pe nişte informaţii din presă

Dan Tudorache a primit decizia ANI în plic, la biroul parlamentar. Deci s-a clasat cazul. M-au cercetat pe nişte informaţii din presă. Au verificat din februarie 2021 până în octombrie 2023 şi au spus că nu există nicio probă şi au clasat dosarul. S-au autosesizat, aşa mi-au spus, aşa este în raport, în baza unor informaţii din presă. Au verificat averea şi au văzut clar că nu am nicio problemă, că sunt în regulă”, a precizat Dan Tudorache.

În tot acest timp, fostul edil spune că imaginea lui a fost prejudiciată foarte mult.

„Imaginea mea a fost prejudiciată foarte mult, a fost călcată în picioare. O să vorbesc cu avocaţii mei în perioada următoare, nu am luat nicio decizie în acest moment”, a declarat deputatul PSD.

Potrivit raportului ANI, la data de 03.02.2021, Agenţia s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că Dan Tudorache, primarul Sectorului 1 Bucureşti, „a realizat o avere mai mare decât veniturile realizate”.

„În urma finalizării evaluării efectuate în lucrarea privind pe Tudorache Daniel, primarul Sectorului 1 Bucureşti, nu au fost identificate diferenţe semnificative în sensul prevederilor art, 18 din Legea nr. 176/2010”, subliniază raportul de evaluare al ANI în concluzii, unde se anunţă că s-a dispus clasarea acestui caz. AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)

În 2020, Clotilde Armand, candidată din partea USR-PLUS, a câștigat alegerile, cu 1.007 voturi în fața lui Tudorache. Fostul primar a fost cel care a cerut renumărarea voturilor, de data aceasta.

Related posts

Ce este „suveranismul” în care George Simion și AUR vor să ne „îngroape”? Viktor Orban îl sprijină

econtext

Viitorul spital care se va construi în Sectorul 6, pe Bd. Timișoara, va avea finanțare rambursabilă

econtext

Cum a ajuns România să aibă cea mai puternică armată dintre statele vecine? Ce arme luăm în 2024?

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix