10.3 C
București
18 aprilie 2024
econtext.ro
AGROPORT Recomandate

Șeful APIA a vorbit despre plata subvențiilor! „au fost depuse 119.618 de cereri unice”

„Până la această dată au fost depuse 119.618 de cereri unice subvenții agricole pentru un număr de 316.604 de hectare,” anunță directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea. Cererile unice pentru subvențiile acestui an se depun la APIA, fără penalități, până la data de 15 mai 2023, scrie agroinfo.ro.

„Încheiem o nouă săptămână în care ne-am străduit să venim în fața fermierilor noștri cu vești care să-i bucure și să-i încredințeze că pot conta pe noi în împlinirea misiunii pe care ne-am asumat-o, aceea de a le fi mereu alături!

Primim cererile de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite”
Cererile de plată se depun la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti, în perioada 15 martie – 9 iunie 2023 (inclusiv), de către beneficiarii care au depus Cereri de sprijin în cadrul sesiunilor 1/2016, 2/2017, 3/2018, 4/2019, 5/2020 sau/și 6/2021.
Informaţii detaliate pentru accesarea a acestei scheme se regăsesc postate pe site-ul APIA, la adresa http://www.apia.org.ro/…/direc…/masuri-delegate-din-pndr

Primim și cererile de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”.
Cererile se depun în perioada 15 martie – 9 iunie inclusiv, la Centrele judeţene APIA şi al Municipiului Bucureşti. Acestea trebuie să fie aferente sesiunii 2/2019, anul 5 de angajament, sesiunii 3/2020, anul 4 de angajament şi sesiunii 4/2021, anul 3 de angajament, Măsura 15, Submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Sprijinul financiar vizează compensarea pierderilor de venit şi a costurilor suplimentare suportate de beneficiar, ca urmare a implementării unuia sau a celor două pachete ale schemei de ajutor de stat.
Pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică degresivitatea sprijinului financiar, astfel că nivelul plăților va fi ajustat.
Informațiile detaliate pentru accesarea schemei de ajutor de stat pot fi consultate la Centrele APIA si pe site-ul APIA, https://apia.org.ro/directia…/masuri-delegate-din-pndr/

Continuăm în același timp să primim cererile de plată pentru anul 2023.

Până la această dată au fost depuse 119. 618 de cereri pentru un număr de 316.604 de hectare.
Fermierii pot depune cererea de plată la APIA, în perioada 01 martie – 15 mai, prin accesarea aplicației IPA-Online, fără să se prezinte fizic la instituția noastră.

Încredințat că fermierii noștri vor intra în primăvară motivați de veștile bune primite, vă doresc tuturor un sfârșit de săptămână însorit și liniștit!” Este mesajul transmis fermierilor, la sfârșitul acestei săptămâni, de șeful APIA.

Related posts

Anunţ incredibil: casă oferită GRATIS în România. Plus un teren de 5 hectare

Nemeșan Iulian

Cresc prețurile hoteluri?! Printre cauzele principale, majorarea salariilor și scumpirea utilităților!

Popescu Dan Cristian

Zannidache și-a ales favoritul la Survivor! „S-ar putea să fiu fan Kamara. Dacă omul ne distrează, dacă omul e sincer, atât contează”

Axinte Dan

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More