16.4 C
București
15 iunie 2024
econtext.ro
ACTUAL

Șeful Casei de Pensii, anunț important pentru toți pensionarii! ”Timpul e scurt”

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit în seara aceasta la România TV, despre cea mai îngrijorătoare problemă pentru vârstnicii țării noastre, și anume, recalcularea pensiilor. Iată ce a declarat șeful Casei de Pensii.

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a vorbit în seara aceasta la România TV, despre cea mai îngrijorătoare problemă pentru vârstnicii țării noastre, și anume, recalcularea pensiilor. Iată ce a declarat șeful Casei de Pensii.

„Odată cu semnarea acestui contract, intrăm în linie dreaptă privind recalcularea pensiilor în baza noii formule de calcul care e parte integrală din lege. Acest soft folosește baza de data pe care noi am făcut-o în această perioadă, acele dosare pe care le-am analizat și digitizat, acele dosare stau la baza procesului de recalculare.

Suntem la 98% procesul de evaluare și în paralel colegii care realizează mentenanța sistemului informatic integral, încep deja să lucreze la soft-ul care face propriu zis recalcularea după noua formulă prevăzută în lege. Acel număr total de puncte compus din numărul de punct contributiv, necontributiv, e vorba de stagiu miliar, incapacitate de muncă, se adaugă și punctele de stabilitate”, a declarat Daniel Baciu.

”Nu avem nicio întârziere”

Întrebat dacă poate garanta faptul că este suficient timp ca până în la începutul lui septembrie să se recalculeze cele peste 4 milioane de pensii, Daniel Baciu a răspuns:

„Să știi că suntem cu toții capacitați, suntem în grafic, nu avem nicio întârziere, știm ce avem de făcut și pașii de urmat în perioada imediat următoare, astfel încât pensionarii să își primească în pensiile recalculate. Înainte de a tipări taloanele, trebuie să emitem și acele decizii, oamenii să știe dinainte ce sume au de primit în urma recalculării.

Suntem în grafic, timpul e scurt, dar nu e imposibil de făcut acest lucru. Deocamdată toți pașii pe care i-am urmat au fost în graficul preconizat, în continuare vrem să facem la fel, să nu întârziem. Astfel încât în septembrie oamenii să își primească drepturile legitime”.

Întrebat și când vor primi oamenii aceste informări, Daniel Baciu a declarat că în niciun caz de luna viitoare, respectiv aprilie, ci din vară.

„Nu de luna viitoare, undeva în vară, undeva prin iunie începem să emitem deciziile, le facem etapizat. În august trebuie să finalizăm acest proces de emitere a deciziilor către pensionari urmând ca în septembrie să primească oamenii noile cuantumuri recalculate”, a concis Daniel Baciu la România TV.

Related posts

În acest weekend, 30 iunie – 2 iulie, se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București

econtext

DEZVĂLUIRI. Wang Yan, cetățeanul chinez audiat la DNA în dosarul Coldea, apare într-un caz de trafic de minore în care 10 polițiști, ofițeri SRI și inspectori ANAF au protejat mafia chineză din București, dar au fost scăpați de procurori

econtext

Prognoza meteo, 26 ianuarie. Ploi și ninsori. Temperaturile pe regiuni

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix