21.7 C
București
17 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Şeful diplomaţiei de la Varşovia: Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina

Şeful diplomaţiei de la Varşovia: Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina. Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat ministrul de Externe Radoslaw Sikorski.

Şeful diplomaţiei de la Varşovia: Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina. Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina, a declarat ministrul de Externe Radoslaw Sikorski, din noul cabinet polonez.

Declaraţiile sale au fost publicate marți, în timp ce Kievul se luptă să respingă avansurile rusești, dar Sikorski nu a precizat ce rol vor juca trupele poloneze.

Şeful diplomaţiei de la Varşovia: Polonia nu ar trebui să excludă trimiterea de trupe în Ucraina

În timp ce aliații NATO ai Ucrainei au promis că vor furniza națiunii sfâșiate de război bani și arme, atâta timp cât este nevoie, pentru a respinge o invazie rusă, ei au exclus în general posibilitatea de a trimite soldați în Ucraina.

Întrebat dacă Polonia e pregătită să trimită trupe în Ucraina, Sikorski a spus: „Nu ar trebui să excludem acest lucru. Ar trebui să-l lăsăm pe Putin să ghicească intențiile noastre”.

Interviul a fost publicat în Gazeta Wyborcza, din Polonia, La Repubblica, din Italia, și El Pais, din Spania, conform Reuters.

Președintele francez Emmanuel Macron a deschis ușa trimiterii de trupe în Ucraina și, la o conferință de la Paris, pe 26 februarie, a sugerat că o chestiune în care trupele occidentale ar putea ajuta ar fi antrenarea ucrainenilor în Ucraina.

Sikorski însuși a spus anterior că prezența trupelor NATO în Ucraina „nu este de neconceput”.

Luni, comandamentul superior al Ucrainei a declarat că a semnat documente care le permit instructorilor militari francezi să viziteze centrele de antrenament ucrainene, în curând.

Rusia a câștigat teren în Ucraina, de la eșecul contraofensivei de la Kiev, din 2023, de a face vreo incursiune serioasă împotriva trupelor rusești bine fixate în tranşee, forțele de la Kiev fiind împiedicate de întârzierile în aprovizionarea cu arme și muniții.

Related posts

Polonia își propune să devină cea mai mare forță terestră a Europei

econtext

Rusia a fost lovită de un uragan! Opt persoane au decedat

econtext

Războiul bombarierelor invizibile nucleare: Avionul Chinei H-20 înfruntă B-21 Raider al SUA

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix