33.8 C
București
18 iunie 2024
econtext.ro
ȘTIRI

Şeful diplomaţiei iraniene avertizează că o extindere a războiului din Fâșia Gaza este inevitabilă

Şeful diplomaţiei iraniene avertizează. Din cauza intensificării „agresiunii” israeliene, o extindere a războiului din Gaza este inevitabilă, a afirmat ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian.

Şeful diplomaţiei iraniene a făcut aceste remarci în contextul în care în Qatar au loc negocieri pentru un armistiţiu umanitar în Fâşia Gaza, bombardată fără încetare de Israel ca represalii după atacul sângeros întreprins de mişcarea islamistă palestiniană Hamas pe 7 octombrie asupra unor comunităţi israeliene din apropierea graniţei, soldat cu cel puţin 1.400 de morţi. De asemenea, circa 240 de persoane răpite în timpul atacului Hamas din 7 octombrie sunt reţinute în Gaza.

Bombardamentele Israelului în Fâşia Gaza au făcut peste 10.500 de morţi, majoritatea civili, dintre care peste 4.300 copii, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, scrie Agerpres, care citează Reuters.

Din primele zile ale războiului, Iranul a preluat cauza Hamas, pe care îl susţine de ani de zile împotriva Israelului, inamicul înveterat al Republicii Islamice.

Un responsabil la curent cu negocierile din Qatar care a dorit să i se păstreze anonimatul a menţionat pentru France Presse că şefii Mossad-ului israelian, David Barnea, şi al CIA, William Burns, au discutat la Doha cu responsabili qatarioţi despre un „eventual armistiţiu umanitar”, precum şi despre „eliberarea ostaticilor şi livrarea de ajutor umanitar în Gaza”.

În ce-l priveşte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a exclus din nou un armistiţiu, în declaraţii difuzate pe canalul american Fox News, argumentând că o încetare a focului cu Hamas ar însemna „o capitulare”.

Related posts

Cat castiga presedintii statelor din Uniunea Europeana! Basescu are cel mai mic salariu dintre toti sefii de stat din UE

Asaftei Bogdan

Secta care a pus pe jar Ucraina. Îl promovează pe Putin ca salvatorul lumii

econtext

Italia susține că a venit momentul pentru diplomație între Ucraina și Rusia

econtext

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

youth2015 wordsmatter2012 shesthefest wmxs888888 cemeterbaik kosip ojosverdesediciones cequelejourdoitalanuit impresionesmias vrdoorperu referencedrugstores cutepics gospelconnoisseur blesstube peveroweb randomoverload couleurfrance cemeqiuqiu msnsmileys mycoolpix